Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Eurooppalaisesta verkostoyhteistyöstä ideoita aktiivisena ikääntymiseen - Seinäjokelaisopiskelijat intensiivikurssille Belgiaan

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Eurooppalaisesta verkostoyhteistyöstä ideoita aktiivisena ikääntymiseen - Seinäjokelaisopiskelijat intensiivikurssille Belgiaan

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2013 klo 07:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Aktiivisen ikääntymisen kysymyksiin keskittyvä intensiivikurssi kokoaa maaliskuun lopulla eri maista tulevia opiskelijoita Belgian Antwerpeniin. Seinäjoelta matkaan lähtee neljä ammattikorkeakoulun vanhustyön (geronomi) opiskelijaa ja yksi ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelija opettajansa Anna-Kaarina Koivulan johdolla. Suomalaisten lisäksi intensiivikurssiin osallistuu opiskelijoilta ja opettajia Alankomaista, Belgiasta, Puolasta ja Sloveniasta.

PRO-ACTE (Positive and Resource Oriented Approaches in Care Towards Elderly) -intensiivikurssi toteutetaan nyt toista kertaa. Kurssiohjelma koostuu ryhmätyöskente-lystä, työpajoista, luennoista ja opettajatapaamisista. Intensiivikurssin aikana opiskelijat työskentelevät yhdessä ja kehittävät ratkaisuja vanhushuollon organisaatioissa kohdattuihin käytännön kehittämishaasteisiin.

Anna-Kaarina Koivula kertoo, että kurssin tarkoituksena on rohkaista alan opiskelijoita, opettajia ja muita ammattilaisia monikulttuuriseen ja monialaiseen yhteistyöhön. Samalla osallistujille halutaan tarjota uusia näkökulmia siihen, millaisia rooleja ikääntyvillä on eurooppalaisissa yhteiskunnissa ja millaisia mielikuvia ikääntymiseen liittyy. Esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluja kehitettäessä ikääntyvät saatetaan nähdä vain hoivan kohteena. Intensiivikurssin aikana haetaan yhdessä keinoja, joilla ikääntyviä voidaan kannustaa huolehtimaan itsestään ja muista sekä toimimaan aktiivisesti yhteiskunnassa.

Vuosi 2012 oli Euroopan komission nimeämä aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi. Teemavuoden päämääränä oli herättää keskustelua ikääntyvien elinoloista ja yhteiskunnallisista vaikuttamismahdollisuuksista sekä kannustaa terveeseen ikääntymiseen.

PRO-ACTE on kolmivuotinen hanke, jonka aikana toteutetaan kerran vuodessa vas-taava intensiivikurssi. Tämän vuoden intensiivijakso toteutuu 21.–31.3. Thomas More yliopistossa Belgian Antwerpenissä. Vuoden kuluttua vastaava intensiivikurssi toteutetaan Slovenian Primorskassa. PRO-ACTE-toiminta on saanut rahoitusta Lifelong Learning Programme -ERASMUS-ohjelmasta.

 

Lisätietoja:

Koulutusohjelmapäällikkö Elina Hietaniemi, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

020 124 5166, elina.hietaniemi@seamk.fi

 

Pt. tuntiopettaja Anna-Kaarina Koivula, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

020 124 5137, anna-kaarina.koivula@seamk.fi

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs