Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Espoon työväenopiston kädentaitojen kevätnäyttely VALOSSA, avajaiset ti 17.5.2016 klo 17-19

Omnia

Espoon työväenopiston kädentaitojen kevätnäyttely VALOSSA, avajaiset ti 17.5.2016 klo 17-19

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 10:07
Julkaisija: Omnia

Kevätnäyttelyssä on esillä töitä, jotka ovat valmistuneet erilaisilla käsityökursseilla sekä kolmella kudonta-asemalla ja Nikkariverstaalla viime syksyn ja tämän kevään aikana.

Espoon kulttuurikeskus, näyttelytila, Kulttuuriaukio 2, Tapiola
Avoinna: 18.5.–24.5.2016 ma–pe klo 10–20, la–su klo 10–15
Järjestää: Käden taidot -tiimi

Espoon työväenopiston käsityön taiteen perusopiskelijat saivat tammikuussa tehtäväkseen puvustaa musikaaliluokan näytelmän nimeltä Paikka Auringossa. Esitys kertoi koelaulutilaisuudesta, jossa joukko monilahjakkuuksia laittaa kaikkensa peliin, kun haaveena oli selviytyä kisasta voittajana. Opiskelijat suunnittelivat ja valmistivat jokaiselle hahmolle tämän roolia tukevan esiintymisasun. Lavalla nähtiinkin mm. timanttien kanssa kilpaa säihkyvä Elvis, tyylikkääseen flapper coatiin pukeutunut 20-luvun diiva sekä nuori laulajalupaus vanhoista bändipaidoista valmistetussa mekossaan. Näytelmä esitettiin 8.4. Espoon kulttuurikeskuksessa täydelle katsomolle.

Käsityön taiteen perusopetuksen opiskelijat suunnittelivat ja valmistivat syksyllä 2015 Taideryijyn

Ryijytekniikan monet mahdollisuudet innostivat raikkaisiin tulkintoihin, joissa heijastuu vahvasti opiskelijan oma persoonallisuus. Valo välkehtii ryijyjen nukkapinnoilla, joiden väritys vaihtuu hehkuvan kirkkaista maanläheisiin murrettuihin sävyihin. Aihe löytyi prässätystä kukasta, automatkalta Lappiin, tähtitaivaan väreistä, kimaltavasta vedestä, perhosen siivestä sekä monista muista luontokokemuksista. Ryijyjen värisävyt liukuvat maalauksellisesti ja tunnelma vaihtuu satumaisesta herkkyydestä iloiseen värileikkiin.

Kevään 2016 aiheena Käsityön taiteen syventävien opintojen ryhmällä oli tekstiilikirja. Tekstiilikirjan teemana on ollut ”Valossa”. Kukin opiskelija on valinnut kirjaansa tarinan, joka on omakohtainen ja henkilökohtaisesti tärkeä. Virittäytyminen kirjan teemaan aloitettiin miettimällä oman elämän aikajanaa. Opiskelijat ovat työstäneet ja käsitelleet teemaa eri tavoin. Osalla tarinat etenevät kronologisesti vuosikymmenittäin tai oman elämän aikakausia seuraten, joku taas on poiminut kirjaansa valoisia muistoja, asioita ja henkilöitä elämän varrelta tai tärkeitä vaiheita omasta elämästä. Oma tarina on kerrottu tekstiilikirjan muodossa käyttäen erilaisia tekniikoita ja materiaaleja sekä myös soveltamalla näitä uudella tavalla. Tuloksena on 9 mielenkiintoista kirjaa, kaikki omanlaisiansa.

Kädentaitojen kursseilla tehdään tiivistä yhteistyötä myös muiden toimijoiden kanssa

Espoon kirjansitojat -yhdistyksen kanssa pidettyjen kurssin töitä on esillä vitriineissä ja näyttelyssä voi myös seurata Espoon pitsinnypläys -yhdistyksen järjestämiä työnäytöksiä to 19.5. klo 14–16 ja la 21.5. klo 11–13.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

Lisätiedot:

  • TaM Katriina Leppänen, Omnia / Espoon työväenopisto,  Käden taidot -tiimin tiimivastaava, p. 050 428 9308, katriina.leppanen@omnia.fi

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs