Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Espoon seudulla peruskoulun päättäneistä yhä useammalle opiskelupaikka heti kesäkuussa

Omnia

Espoon seudulla peruskoulun päättäneistä yhä useammalle opiskelupaikka heti kesäkuussa

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2014 klo 12:42
Julkaisija: Omnia

Viime vuoteen verrattuna yhä useampi peruskoulun päättäneistä sai opiskelupaikan heti kesäkuussa, kun lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen yhteishaun tulokset julkistettiin 12.6.2014. Yhteishaun pisteytyksen muutos toi edun suoraan peruskoulusta hakeneille. Myös aloituspaikkojen lisäykset helpottivat koulutukseen pääsyä.

Ilman paikkaa jääneitä nuoria on Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten peruskoulujen oppilaanohjaajilta kerättyjen tietojen mukaan noin 150, kun viime vuonna samaan aikaan nuoria oli noin 300. Kaikilla on edelleen mahdollisuus saada opiskelupaikka kesän hakujen tuloksena tai varasijoilta. Etsivän nuorisotyön ohjaajat tukevat  nuoria suunnittelussa ja hakeutumisessa.

Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella peruskoulun päättävän ikäluokan suuruus on noin 3060. Omnia, Espoo, Kirkkonummi ja Kauniainen vastaavat yhteistyössä alueen koulutustakuun toteutumisesta. Vailla opiskelupaikkaa oleville varmistetaan jatkopaikka tiiviissä yhteistyössä, kuten aikaisempinakin vuosina.

Hae kesällä koulutukseen!

Yhteishaussa täyttämättä jääneille lukioiden ja ammattikoulujen koulutuspaikoille haetaan lisähaussa 16.6.2014 alkaen osoitteessa www.opintopolku.fi. Lukiopaikkoja on haettavissa vain muutamia, mutta Omniassa vapaita opiskelupaikkoja on haettavissa vielä useampiin tutkintoihin.

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen on 16.6.–25.7.2014 osoitteessa www.opintopolku.fi. Tällöin nuori voi hakea Espoon ja Kirkkonummen kymppiluokille sekä Omnian ammattistartille ja maahanmuuttajille suunnattuun valmistavaan koulutukseen. Leppävaaran lukiossa järjestetään ensi kertaa myös maahanmuuttajien lukioon valmistavaa koulutusta.

InfoOmniassa hakijoita ja ilman opiskelupaikkaa jääneitä ohjataan ja neuvotaan koko kesän

InfoOmniasta saa tietoa eri oppilaitosten koulutusvaihtoehdoista, ohjausta ja neuvontaa koulutukseen hakeutumisesta sekä tarvittaessa yksilöllistä ohjausta ja tukea mahdollisten muiden palvelujen piiriin. InfoOmniassa hakijoita auttavat mm. etsivän nuorisotyön ohjaajat, opinto-ohjaajat ja opintosihteerit. Omnia vastaa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen suomenkielisestä etsivästä nuorisotyöstä.

InfoOmnia palvelee joka arkipäivä ympäri vuoden. Palvelupisteet ovat Espoossa osoitteissa Kirkkokatu 16 B (Espoon keskus, Omnian tilat) ja Upseerinkatu 1-3 (Leppävaara, Avecin talo). Tarkemmat lisätiedot luettavissa InfoOmnian sivuilta: www.omnia.fi/infoomnia.

Omnia vastaa jäsenkuntiensa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen ammatillisesta toisen asteen koulutuksesta. Monialaisessa koulutuskuntayhtymässä on vuositasolla noin 10.000 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on noin 5.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs