Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ensimmäiset aikuisopiskelijat valmistuivat agrologiksi

Oulun ammattikorkeakoulu

Ensimmäiset aikuisopiskelijat valmistuivat agrologiksi

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2013 klo 08:27
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Ensimmäiset kuusi opiskelijaa valmistuivat aikuisille suunnatusta, agrologin (AMK) tutkintoon johtavasta koulutuksesta. Kolme heistä toimii maatilayrittäjänä ja kolme maatalouden neuvontatehtävissä. Opiskelijoiden joukossa on myös ammatinvaihtajia, mutta suurin osa koulutukseen osallistuneista on maatalousyrittäjiä, jotka jatkokouluttivat itseään.

Opetus järjestettiin virka-aikana, joten opiskelijat joutuivat tekemään erikoisjärjestelyjä. Maatilayrittäjiä ja työssäkäyviä koulutus on kuitenkin kiinnostanut siinä määrin, että opiskelun mahdollistamiseksi on palkattu lomittajia ja sijaisapua jopa omalla rahalla. Itse opetus on ollut opiskelijoille maksutonta, sillä koulutuksen rahoitus tulee EU:lta Aikuisena agrologiksi -hankkeesta.

Opetus on suunnattu Nivala-Haapajärven, Ylivieskan ja Siikalatvan seutukuntien alueelle. Koulutuksessa on keskitytty maidontuotantoon, joka onkin alueen tilojen yleisin tuotantosuunta. Opetusta annettiin myös bioenergiasta, joka kiinnostaa alueella. Esimerkiksi biokaasulaitoksia on jo alueella muutamia.

Opiskelijat ovat hakeneet koulutuksesta lisää osaamista nykyiseen työhön, nostetta uralle tai jopa uutta ammattia.
– Ilman tätä koulutusta en olisi nykyisessä työpaikassani, kommentoi juuri agrologiksi valmistunut Miika Hartikainen. Hän toimii nykyisin tutkijana rehuviljaan liittyvissä tutkimushankkeissa.

Aikuisena agrologiksi -hankkeessa koulutetaan yhteensä pariakymmentä henkilöä. Noin 15 opiskelijaa valmistuu agrologiksi asti. Opetuksen on järjestänyt Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) yhteistyössä Centria ammattikorkeakoulun ja Haapajärven ammattiopiston kanssa.

Aikuisena agrologiksi -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta. ESR-ohjelmasta tuetaan työllisyyttä ja osaamista edistäviä hankkeita.

Lisätietoja

Anu Hilli, yliopettaja, 010 272 2184, anu.hilli@oamk.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs