Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ensimmäinen suomalainen ammatillisen koulutuksen osaamiskeskus avattiin Shanghaissa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ensimmäinen suomalainen ammatillisen koulutuksen osaamiskeskus avattiin Shanghaissa

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 14:08
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomen ja Kiinan ammatillisen koulutuksen toimijat virallistivat yhteistyönsä avaamalla kiinalais-suomalaisen ammatillisen koulutuksen osaamiskeskuksen Shanghaissa 10.12.2014. China-Finland Center of Excellence in Vocational Education -keskuksen tavoitteena on kehittää Kiinan ammatillisen koulutuksen laatua ja työelämälähtöisyyttä.

Avajaistilaisuuteen osallistuivat avaintoimijat Suomesta ja Shanghaista. Yhteistyöhankkeen suomalaisina asiantuntijoina toimivat EduCluster Finland, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Konsortio aloitti yhteistyön Shanghain opetusviranomaisten kanssa vuonna 2013. Työelämäkumppaneina koulutuksen kehittämisessä ja toteuttamisessa toimivat KONE ja Valmet.

Koulutusvientiä käytännössä

Osaamiskeskus on osa valtion edistämää koulutusvientiä sekä Suomen ja Kiinan välistä koulutusyhteistyötä. Keskuksen avaamista on edeltänyt kaksivuotinen yhteistyöjakso, jonka aikana suomalaiset ovat järjestäneet Kiinassa ammatillisten opettajien täydennyskoulutusta. Avajaisseremonian yhteydessä todistuksen suorittamastaan koulutuksesta saikin 57 shanghailaista opettajaa.

Hyvin alkanut yhteistyö luo erinomaisen perustan kasvavalle ammatillisen koulutusosaamisen viennille.

Lisätiedot:
Elise Tarvainen, EduCluster Finland, puh 050 4407989

 

HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs