Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ensi kevään yhteishaussa haetaan Jyväskylän Lyseon lukioon tai Schildtin lukioon

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Ensi kevään yhteishaussa haetaan Jyväskylän Lyseon lukioon tai Schildtin lukioon

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 09:22
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 18.11.2014

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän Jyväskylän lukiokoulutus siirtyy vuoden 2015 alusta kahden päivälukion malliin, mikä vaikuttaa kevään yhteishakuun. Kaikkiaan lukiokoulutuksessa on kolme lukiota, kun mukana on Jyväskylän aikuislukio.

1.1.2015 voimaan astuva ratkaisu on ensi vaiheessa hallinnollinen eli siirtymävaiheen ajan vuoteen 2018 lukiotyö jatkuu entisten toimipisteiden tiloissa. Tikkakosken toimipisteen jatko ratkeaa Jyväskylän lukiokoulutuksen johtokunnan tammikuisessa kokouksessa.

Jyväskylän lukiokoulutuksella on valtakunnallinen urheilulukion erityistehtävä, kansainvälinen IB-lukio (International Baccalaureate) sekä erillinen musiikkilinja  ja ilmailulinja. Urheilulukio ja musiikki tulevat Schildtin lukioon, IB-lukio ja ilmailu Jyväskylän Lyseon lukioon.


Aloituspaikkojen määrä entisellään

Kevään yhteishaussa Jyväskylän lukiokoulutuksessa haetaan siis kahteen lukioon: Jyväskylän Lyseon lukioon ja Schildtin lukioon. Valintakortissa hakija voi esittää toiveensa toimipisteestä. Jyväskylän Lyseon lukion toimipisteet ovat Viitaniemen ja Harjun kampuksilla. IB-lukio on Viitaniemessä. Tikkakoskella toteutettava ilmailulinja säilyy joka tapauksessa, mutta johtokunnan ratkaisun jälkeen päätetään käytännön toteutustavasta. Schildtin lukion toimipisteet ovat Viitaniemen kampuksella (musiikki) ja Voionmaankadulla (urheilulukio).

Molemmissa lukioissa kansainvälisyys on keskeistä. Lyseossa lisäksi vahvoja ovat taideaineet ja erilaiset produktiot. Lukiokoulutuksen yrittäjyysopinnot keskitetään Lyseoon. Schildtissä painottuvat myös musiikki ja matemaattis-luonnontieteelliset oppiaineet. Lukioiden muut painopisteet tarkentuvat vuonna  2015.

Jyväskylän lukiokoulutuksessa on kevään 2015 yhteishaussa 872 aloituspaikkaa eli saman verran kuin viime keväänäkin. IB-lukiosta on tulossa kaksisarjainen eli sinne on 50 aloituspaikkaa. Schildtin urheilulukiossa aloituspaikkoja on reilut 50 ja musiikkilinjalla 30.

Lukiokoulutus järjestää 9-luokkalaisten huoltajille 19.11.2014 vanhempainillan, jossa muun muassa esitellään tulevaa toimintamallia ja siirtymävaihetta.

Kevään yhteishaku on 24.2. – 17.3.2015 Haku tehdään valtakunnallisessa opintopolku.fi –palvelussa.


Remonttien jälkeen Viitaniemeen ja Harjulle

Jyväskylän Lyseon lukion toimintojen on määrä siirtyä remontin jälkeen 1.8.2017 Harjun kampukselle (Sepänkatu 3). Uudessa Lyseossa yhdistyvät entinen Lyseo ja Sepän lukio Tikkakosken toimipisteineen. Schildtin lukiossa, joka rakentuu Viitaniemeen 1.8.2018, yhdistyvät aiempi Cygnaeus-lukio ja Voionmaan lukio.


Uutta oppimisajattelua ja panostusta nivelvaiheen ohjaukseen

Uudessa lukiokoulutuksessa opiskelijat työskentelevät niin koulun kuin sen ulkopuolisissakin oppimisympäristöissä. Kaikkiaan opiskelu sisältää aiempaa vahvemmin ohjattua itsenäistä työskentelyä. Opiskelijalle rakennetaan perusvalintojen jälkeen selkeä opintopolku, joka voi sisältää kursseja muistakin oppilaitoksista – myös korkea-asteelta. Sisältöjä opitaan aiempaa enemmän kokonaisuuksien kautta. Keskeisiä ovat kansainvälisyys, työelämälähtöisyys ja yrittäjyys. Tieto- ja viestintätekniikkaan hyödynnetään monipuolisesti.

Erityisesti lukiokoulutus panostaa nivelvaiheiden ohjaukseen eli siirtymiseen yläkoulusta lukioon ja lukiosta korkea-asteelle.

 

Lisätietoja

Lukiokoulutusliikelaitoksen johtaja Antti Rastela, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
puh. 040 341 4600

Johtaja Vesa Saarikoski, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
puh. 040 341 5100

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs