Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » eMentorointi eteni Sitran ideakilpailun ykkösketjuun

Centria-ammattikorkeakoulu

eMentorointi eteni Sitran ideakilpailun ykkösketjuun

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2016 klo 11:58
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Sitran alkukevään ideakuulutus haastoi pohtimaan ratkaisuja korkeasti koulutettujen työelämävalmiuksien ja työllisyyden edistämiseksi. Parhaiden mallien ja uusien avauksien löytämiseksi Sitra käynnisti ideakuulutuksen.

Ideakuulutukseen tuli 92 ideaa. Ideoiden arvioinnissa Sitra kiinnitti huomiota idean potentiaaliseen vaikuttavuuteen, uutuusarvoon, monialaisuuteen sekä idean toteutuskelpoisuuteen. Ideoiden joukossa oli hyväksi havaittuja konkreettisia malleja, kehittämistä ja laajentamista kaipaavia malleja sekä kokonaan uusia testaamattomia ehdotuksia.

Jatkokehittelyyn valittiin viisi ideaa:

  • Helsinki Think Companyn idea: ”Avoimen datan hyödyntäminen piilotyöpaikkojen ja mielenkiintoisimpien työnantajien löytämisessä”
  • Kolmen YAMK-opiskelijan Saara Gröhnin, Katja Kaihuan ja Minna Puiston antama idea ”Co-Coaching valmennuksesta apua omien vahvuuksien tunnistamiseen”
  • Centria amk:n, Kajaanin amk:n ja Kymenlaakson amk:n idea: ”eMentrointi amk-opiskelijoiden tukena”
  • Helsingin yliopiston urapalveluiden idea ”Opiskelijoiden ryhmämentorointi”
  • Tiia Sorsan antama idea ”PT4Careers – uraohjausta opiskelijoille”, joka on jatkoa Helsingin yliopiston ja LähiTapiolan Hyvä yhteiskunta Master-Class -projektille. Mukana ideassa myös Väki Oy


Centrian, Kajaanin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulujen ideassa kehitetään eMentorointimalleja, joiden avulla ammattikorkeakoulujen alumnit ja ylempää amk-tutkintoa suorittavat opiskelijat voivat toimia amk-opiskelijoiden tukena valmistumisvaiheessa. Tavoitteena on työelämävalmiuksien ja työllistymisen parantaminen.

- Se, miten näitä viittä ideaa lähdetään jatkojalostamaan yhdessä ideoiden jättäjien kanssa, selviää kevään aikana, kun tapaamme ideoiden jättäjiä, kertoo asiantuntija Milma Arola Sitran työelämän taitekohdat -tiimistä.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Helena Åkerlund, 050 521 0906, helena.akerlund@centria.fi

Sitran tiedote

Kooste ideakilpailun ideoista

Tietoa eMentrorointihankkeesta

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs