Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Elintarvikkeiden koulutusvientihanke toi SeAMKiin arvovaltaisen delegaation Namibiasta

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Elintarvikkeiden koulutusvientihanke toi SeAMKiin arvovaltaisen delegaation Namibiasta

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2015 klo 22:25
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin elintarvikkeiden koulutusvientihankkeen projektipäällikkö Jukka Lähteenkorva matkusti suomalaisryhmän jäsenenä Namibiaan neuvottelemaan yhteistyömahdollisuuksista ministeriön, yliopiston ja yrityselämän edustajien kanssa. Matkan tuloksena namibialiset ovat Suomessa viikon mittaisella vastavierailulla rakentamassa jo alkanutta yhteistyötä.

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulun koulutusvientihankkeessa selvitetään elintarvikkeisiin liittyvän koulutuksen vientimahdollisuuksia. Vienti voi olla tutkintoihin johtavaa koulutusta tai lyhytkursseja.

Namibia -case sai alkunsa namibialaisten yhteydenotosta. He ovat panostamassa elintarviketoimialaan ja kiinnostuneita yhteistyöstä SeAMKin kanssa. Tähän liittyen SeAMKin hankkeen projektipäällikkö Jukka Lähteenkorva matkusti suomalaisryhmän kanssa Namibiaan selvittämään yhteistyön toteutusmahdollisuuksia ja rakentamaan yhteistyötä laajemminkin.

Matkan tuloksena syntyi neuvotteluyhteys kolmen koulutusorganisaation kanssa. Yhteistyötä rakennetaan eteenpäin.

Namibiassa käytyjen yritysvierailujen tuloksena alkoi naudanrehuhankkeen suunnittelu. Tarkoituksena on selvittää, voidaanko akasiapensaasta tuottaa järkevillä menetelmillä naudoille sopivaa rehua. 

Kolme viikkoa suomalaisten vierailun jälkeen Namibian Suomen suurlähetystöstä otettiin yhteyttä Suomeen tehtävästä vastavierailusta. Namibiasta saapui kuluvalla viikolla liike-elämän delegaatio, johon kuuluu kymmenkunta korkean tason henkilöä.

Delegaation kokoonpano on

Shali Shindume, AgriBank

Dr. Leake Hangala;  Executive Chairman, Hangala Group

Ms.  Twapewa & Mr. Erastus Kadhikwa;   Kadhikwa Group of Companies

Ms. Kandeshi Vatuva-Shipepe;  GEMS Engineering & Road Construction

Ms. Paulina Uugwanga;  GEMS Engineering & Road Construction

Mr. Nangolo Malima, Capricorn Energy

Ms. Elisabet Kivimäki, Deputy Head of Mission, Embassy of Finland                                                                 

Matkansa aikana he tutustuvat SeAMKin koulutusvientihankkeeseen ja muutamiin suomalaisiin yrityksiin ympäri Suomea. Perjantaina 6.11. delegaatio tutustuu aamupäivästä Doranova Oy ja Pellon Group Oy -yrityksiin. Iltapäivän osuudessa Frami D:ssä pidettävässä työpajaosuudessa yhteistyötahot keskustelevat koulutusviennin mahdollisuuksista. Työpajaan osallistuu myös noin 15 suomalaista yritystä.

Haastattelumahdollisuus kahvitauon aikaan klo 14.30. Tilaisuus pidetään AB Seinäjoen tiloissa osoitteessa Frami D, 8. krs, Tiedekatu 2, Seinäjoki

 

Tervetuloa!

Liitteenä päivän ohjelma. 

 

Lisätietoja

 

Jukka Lähteenkorva

projektipäällikkö

jukka.lahteenkorva(a)seamk.fi

puh. 040 543 6781

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs