Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Elinikäisen oppimisen tapahtuma ohjaa koulutusmahdollisuuksien äärelle 20.9.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Elinikäisen oppimisen tapahtuma ohjaa koulutusmahdollisuuksien äärelle 20.9.

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2012 klo 10:20
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tee elämäsi löytöretki – innostu oppimaan! Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen kampanja innostaa jälleen kaikenikäisiä opiskelemaan. Kampanja nostaa myös esiin oppimisen hyötyjä työelämässä ja opiskelun tuomaa iloa. Elinikäisen oppimisen Hämeenlinnan seudun tapahtuma järjestetään Raatihuoneella torstaina 20.9. Kaikille avoimessa yleisötapahtumassa on luvassa koulutuspoliittinen paneelikeskustelu, vuoden aikuisohjaajan ja aikuisopiskelijan palkitseminen, aitoja oppimistarinoita, alueen aikuiskoulutustarjonnan esittelyä sekä ohjausta ja neuvontaa.

Hämeenlinnan seudun Elinikäisen oppimisen tapahtuma kokoaa yhteen koulutuksen, yrittämisen, työelämän ja oppimisen asiantuntijat. Tapahtuma kannustaa kävijöitä arvostamaan ja laajentamaan aiempaa osaamistaan, löytämään opiskelusta itselleen kiinnostavan harrastuksen tai ottamaan kokonaan uuden suunnan elämässään. Päivän myötä vahvistetaan myös paikallisten yrittäjien uskoa alueelliseen koulutukseen, sillä koulutuksen kautta syntyvä osaaminen on aina kannattava sijoitus työyhteisölle.

Osaava, osaavampi, Kanta-Häme?

Elinikäisen oppimisen tapahtuman avaa koulutuspoliittinen paneeli, jossa pohditaan edellytyksiä kehittää aikuiskoulutuksella Kanta-Hämeestä Suomen osaavin maakunta. Paneelissa keskustellaan, kyetäänkö Hämeessä ennakoimaan ja vastaamaan alueella oleviin koulutustarpeisiin sekä miten oppilaitosten ja yrityselämän yhteistyö voi edistää yhteistä aluekehityksen strategiaa. Keskustelemassa ovat mm. Hämeenlinnan kaupungin tilaajajohtaja Markku Rimpelä, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka ja Hämeen ammattikorkeakoulun kehitysjohtaja ja tuleva rehtori Pertti Puusaari.

Elävän elämän oppimistarinoita

Nykyiset aikuiskoulutusmahdollisuudet ovat erinomaiset ja uuden aloittaminen onnistuu kaikenikäisiltä. Iltapäivän ohjelmassa kuullaan kannustavia kokemuksia uran vaihtamisesta ja ammattiosaamisen kehittämisestä. Oman oppimistarinansa ovat jakamassa mm. opettajasta teologiksi opiskellut Kirsi Ojansuu-Kaunisto ja leipuri Jenni Höijer Sokerileipuri Suomiselta. Keskustelua johdattelee ammatinvalintapsykologi, PsL Anita Keskinen Aksessiolta.

Ennen oppimistarinoita julkistetaan Hämeenlinnan seudun vuoden 2012 aikuisohjaaja ja aikuisopiskelija. Kunniakirjat luovuttaa Hämeen maakuntajohtaja Juhani Honka.

Koulutusvalikoima esillä saman katon alla

Hämeenlinnan seutu tarjoaa monipuolisen koulutus- ja harrastusvalikoiman kaikille oppimisesta innostuneille. Elinikäisen oppimisen tapahtumassa esittäytyvät mm. Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Hämeen kesäyliopisto, Hämeenlinnan aikuislukio, Koulutuskeskus Tavastia, Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus, Vanajaveden Opisto, Suomen Yrittäjäopisto, Kanta-Hämeen Erilaiset oppijat ry, Hämeenlinnan seudun TE-toimisto ja Häme Open Campus. Tapahtuman aikana kävijöillä on mahdollisuus tutustua alueen aikuiskoulutusorganisaatioiden tarjontaan sekä keskustella organisaatioiden edustajien kanssa esimerkiksi koulutukseen hakeutumisesta, opiskelun rahoittamisesta, oppimismenetelmistä sekä opiskelun esteiden voittamisesta.

Elinikäisen oppimisen tapahtuma torstaina 20.9. klo 11–17 Hämeenlinnan Raatihuoneella (Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna). Tarkempi ohjelma osoitteessa: www.facebook.com/hamkavoin.

HAMK on mukana myös kampanjan valtakunnallisessa päätapahtumassa Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla keskiviikkona 19.9. klo 10–17. Tapahtuma on osa viikolla 38 toteutettavaa valtakunnallista Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen kampanjaa, jonka suojelijana toimii presidentti Sauli Niinistö. Entistä Aikuisopiskelijan viikkoa vietetään Unescon aloitteesta jo yli 50 maassa. Suomessa sitä on vietetty vuodesta 1998. Lisätietoa valtakunnallisesta Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen viikosta 2012 osoitteessa: www.innostuoppimaan.fi.

Kuvateksti: Innostu oppimaan! Elinikäisen oppimisen tapahtuma on Hämeenlinnan seudun koulutuksen, yrittämisen, työelämän ja oppimisen toimijoiden yhteistoteutus. Tapahtuman järjestäminen ja ideoiminen on samalla osoitus hyvästä alueellisesta yhteistyöstä.

Lisätiedot
täydennyskoulutusjohtaja Esa Inget, HAMK, p. 03 646 3430 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs