Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » EAPRIL 2012 Jyväskylässä:Koulutus tarvitsee innovaatioita

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

EAPRIL 2012 Jyväskylässä:Koulutus tarvitsee innovaatioita

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2012 klo 09:30
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Koulutusrakenteita uudistetaan parhaillaan rajusti niin Suomessa kuin muissakin maissa. Rakennemuutokset leikkaavat esimerkiksi aloituspaikkoja ja eri aloille valmistuneiden määrä painottuu tulevaisuudessa toisin. Samaan aikaan työelämässä tapahtuu nopeita muutoksia, joiden myötä vaaditaan uudenlaista osaamista. Siitä huolimatta koulutuksen pitää pystyä tuottamaan työelämän tarvitsemia ammattilaisia ja osaamista.  

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu isännöi eurooppalaisen EAPRIL -järjestön vuosittaista tutkimuskonferenssia Jyväskylässä 28.–30. marraskuuta. Konferenssin pääteemana on innovatiivinen oppiminen ja koulutuksen kehittäminen. Seminaari pidetään Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Dynamolla, Piippukatu 2,  ja Jyväskylän Paviljongissa.

– Innovatiivisia koulutusratkaisuja tarvitaan vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin,  tiivistää konferenssijärjestelyistä vastaava asiatuntija Graham Burns JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

EAPRIL 2012 -konferenssi saattaa yhteen erilaisen tietotaidon ihmiset: Paikalle tulee yli 250 tutkijaa, työelämän edustajaa ja kouluttajaa. Konferenssin globaali koulutusteema houkuttelee osallistujia kaikista viidestä maanosasta.

– Esimerkiksi luovia opetusmenetelmiä tulisi kehittää ja siirtää oppimista luokkahuoneista työelämän pariin. Innovatiivinen ote näkyy myös konferenssin työtavoissa. Osallistujat jakautuvat osaamisalueittain ns. pilviin, joissa yhteistyö aloitetaan Speed dating -mallilla. Osallistujilla on muutama minuutti aikaa esittäytyä toisilleen, jonka jälkeen siirrytään seuraavan luokse, Burns kertoo.

Suomalaista koulutusosaamista ja oppimistuloksia nostaa heti avauspäivänä esille yksi konferenssin pääpuhujista, CIMOn johtaja Pasi Sahlberg. Muiden päivien pääpuhujina ovat EAPRIL-järjestön puheenjohtaja Frank de Jong ja eurooppalaisen koulutus- ja kehitysorganisaatio ETDF:n presidentti Patrick Belpaire. Belgiassa pääpaikkaansa pitävä EAPRIL-järjestö rakentaa siltaa koulutuksen tutkimuksen, teorian ja käytännön välille. Kasvavan järjestön tavoitteena on vahvistaa ja edistää käytäntölähtöistä tutkimusta sekä sen huomioimista koulutuspolitiikassa.

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Katso ohjelma http://www.eapril.org/EAPRIL2012.

Lisätietoja:
Graham Burns, asiantuntija, 040 588 9919, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs