Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Datanomiopiskelijat neuvovat salpauslaisia IT-asioissa

Koulutuskeskus Salpaus

Datanomiopiskelijat neuvovat salpauslaisia IT-asioissa

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 08:50
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen datanomiopiskelijat ja tietohallintopalvelut avasivat tammikuussa uudenlaisen tukipisteen, josta apua saavat sekä Salpauksen henkilöstö että opiskelijat. Palvelua hoitavat datanomiopiskelijat, jotka suorittavat samalla työssäoppimista.

- Uudenlaiselle palvelulle todettiin olevan tarvetta, sillä teknisten laitteiden määrä ja valikoima kasvavat jatkuvasti, kertoo palvelupäällikkö Minna Eskonsipo.

Palvelusta saa apua kädestä pitäen ja myös henkilökohtaisiin laitteisiin liittyen. Uutta on myös se, että mukana on alan opiskelijoita, jotka pääsevät käyttämään jo oppimiaan taitoja sekä oppimaan lisää.

Tavoitteena on, että TopIT:ksi nimetty palvelu on helposti lähestyttävä. Palvelua pyörittävät opiskelijat panostavatkin ongelmien ratkaisun lisäksi erityisesti asiakaspalveluun ja asioiden selittämiseen ymmärrettävästi.

- Monet ovat sanoneet, että tällainen palvelu on hyvä. Palaute on ollut positiivista, TopIT-pisteessä työskentelevä datanomiopiskelija Petri Lahti kertoo.

Palvelusta saa apua monenlaisiin IT-ongelmiin joko käymällä paikan päällä Ståhlberginkatu 4B:n aulassa sijaitsevassa pisteessä tai ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Tarvittaessa TopIT-opiskelijat saavat ohjausta ja neuvoja Salpauksen asiantuntijoilta.

- Henkilöstö on kysynyt paljon sähköpostiin ja videotykkeihin liittyvistä asioista. Opiskelijat taas kysyvät älypuhelimista ja monitoimilaitteiden käytöstä, kertoo Lahti, joka on lisäksi toiminut teknisenä tukena verkkokokouksissa, luonut verkkokurssipohjia sekä auttanut muun muassa järjestelmien asennuksessa ja tabletin käytössä. Kevään aikana Salpauksen henkilöstö on saanut opiskelijoilta vinkkejä myös esimerkiksi nuorten suosimien sosiaalisen median palveluiden käyttöön.

Salpauksen eri alojen opiskelijat suorittavat työssäoppimisjaksoja Salpauksen sisällä myös muun muassa opiskelijaravintoloissa, kiinteistönhoidossa sekä hallinnossa. TopIT-palvelua aiotaan jatkaa ensi lukuvuonna uusien opiskelijoiden voimin.

Lisätietoja
TopIT / Juho Anttila, Topi Jurvanen, Mauno Kiiskinen, Petri Lahti, puh. 044 708 1888, topit@salpaus.fi
palvelupäällikkö Minna Eskonsipo, puh. 044 708 0094

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 800. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs