Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Colliander-seminaari 15.-17.7.2014 Valamon luostarissa

Valamon luostari

Colliander-seminaari 15.-17.7.2014 Valamon luostarissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 09:31
Julkaisija: Valamon luostari

Valamon luostarin kesän yksi kiinnostavimpia tapahtumia on heinäkuun puolivälissä järjestettävä Colliander-seminaari. Seminaarissa perehdytään Ina Collianderin taiteeseen ja hänen suhteeseensa Valamon luostariin sekä Tito Collianderin maailmaan ja kirjalliseen tuotantoon.

Ohjaaja Kalle Holmberg ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkman johdattelevat ”Tito Collianderin matkassa ahdistuksesta armoon” hänen Ristisaatto-teoksensa ja sen pohjalta tehdyn kuunnelman kautta. Nunna Kristodulin tarkastelun aiheena on Tito Collianderin ortodoksista kilvoituselämää esittelevä kirjanen Kristityn tie. Seminaarin muina luennoitsijoina ovat rovasti Sergius Colliander, graafikko Kati Bondestam, konservaattori Helena Nikkanen ja taiteenkerääjä, FM Tuomo Seppo.

Ina ja Tito Collianderilla oli vahvat siteet Valamon luostariin, jonne he tekivät pyhiinvaellusmatkoja sekä yksin että yhdessä. Valamon luostarin kulttuurikeskuksessa on 31.8.2014 saakka avoinna kuvataiteilija Ina Collianderin taidenäyttely Enkelit kanssamme, joka valottaa taiteilijan uraa 1920-luvulta aina 1980-luvulle saakka.

Kirjailija Tito Collianderin syntymästä tulee puolestaan vuonna 2014 kuluneeksi 110 vuotta.

 

Pyhiinvaellusmatka Petserin luostariin ja Pihkovaan

Tito ja Ina Colliander perheineen asuivat 1930-luvun loppupuolella Petserin luostarin lähellä ja siellä Tito kirjoitti Ristisaatto-romaaninsa. Colliander-seminaariin liittyvä pyhiinvaellusmatka Petserin luostariin ja Pihkovaan ”Ristisaaton” maisemiin järjestetään 8.-12.9.2014. Matkalle lähtö edellyttää osallistumista seminaariin.

 

Kirjeitä Innalle -kirja julkaistu

Valamon luostari on myös julkaissut uuden kirjan ”Kirjeitä Innalle”, joka koostuu skeemaigumeni Johanneksen kirjeistä Ina Collianderille vuosina 1947-1957. Colliander tapasi isä Johanneksen Uudessa Valamossa syyskuun lopulla vuonna 1947. Luottamus syntyi heti ja yhteys ylläpidettiin sekä keskustelujen että kirjeenvaihdon avulla. Suomennos Sergius Colliander. Kirjaa on saatavilla luostarin myymälä Tuohuksessa sekä verkkokaupassa webtuohus.valamo.fi. 

 

Lisätitetoja:

» Colliander-seminaari

» Pyhiinvaellusmatka

Valamon opiston
koulutus- ja kehityspäällikkö
Aila Koivisto
puh. 050 324 7072
aila.koivisto@valamo.fi

 

Liitetiedostot

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamon opisto on kaikille avoin koulutuksen, kulttuurin ja kasvun kohtauspaikka. Opisto tarjoaa monipuolista kurssitoimintaa ympäri vuoden. Luostarin suojissa opiskelulle tarjoutuu ainutlaatuinen työrauha, jota täydentää ympäröivän luonnon kauneus ja levollisuus. Täällä voi kiireettömästi keskittyä itsensä kehittämiseen, uuden oppimiseen ja yksinkertaisista asioista nauttimiseen.

www.valamo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs