Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » CoastAL vahvistaa Lounais-Suomen elinvoimaa yhteistyöllä

Satakunnan ammattikorkeakoulu

CoastAL vahvistaa Lounais-Suomen elinvoimaa yhteistyöllä

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2015 klo 13:13
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Miten Varsinais-Suomi ja Satakunta vastaavat kansainväliseen kilpailuun ja vahvistavat elinvoimaansa? Vastaus löytyy osaamisen kehittämisestä. Tätä varten Satakunnan ja Turun ammattikorkeakoulujen muodostaman Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittouman CoastALin hallitus on päättänyt rakentaa yhteisiä rakenteita, joihin kuuluvat muun muassa ylemmät AMK -tutkinnot, opintotarjonnan ympärivuotisuus ja maakuntakorkeakoulun kehittäminen.

– Tuomalla molempien ammattikorkeakoulujen osaajat koko alueen käyttöön pystymme lisäämään vaikuttavuuttamme todella resurssiviisaasti, toteaa CoastALin toiminnanjohtaja Olli Mertanen.

CoastALin vastikään hyväksytyssä strategiassa on määritelty yhteiset rakenteet vuoden 2016 alusta lähtien.

Yhtenä strategian painopisteenä ovat ylemmät AMK -tutkinnot. Niiden opintotarjontaa ja valinnanmahdollisuuksia voidaan lisätä, kun kokonaisopiskelijamäärä kasvaa yhteistyön seurauksena. Samalla kehitetään opiskelun monimuotoisuutta, koulutusten yhteissuunnittelua, yhteistä tarjontaa ja toteutuksia.

Opintotarjontaa laajennetaan ympärivuotiseksi. Korkeakoulujen tarjonta avautuu aiempaa laajemmin kaikille opiskelijoille, joilla on opinto-oikeus.

– Lisäämme ajasta ja paikasta riippumatonta opiskelua ja kehitämme monimuotoisia ja kokonaan verkossa toteutettavia opetusmenetelmiä, Olli Mertanen lupaa.

Myös maakuntakorkeakoulua kehitetään.

– Käytännössä se tarkoittaa, että tuemme maakuntien elinkeinoelämää myös päätoimipisteiden ulkopuolella. Kiinnitämme erityistä huomiota  aikuis- ja täydennyskoulutukseen, avoimen AMK:n opetukseen, opiskelijoiden harjoitteluihin ja opinnäytetöihin sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan.  Näin opiskelu ja työelämäyhteistyö on mahdollista koko Lounais-Suomessa, myös pienillä paikkakunnilla, valottaa apulaistoiminnanjohtaja Anne Kärki.

Muina CoastALin painopisteinä ovat laadunhallinta, julkaisut, tutkimusryhmät, yrityskiihdyttämötoiminta ja tohtorikiihdyttämö. Yhteistyön tavoitteena on rakentaa Lounais-Suomea palveleva kansallisesti ja kansainvälisesti kilpailukykyinen rakenne, joka huomioi maakuntaohjelmien ja lounaisrannikkoyhteistyön painotukset. Tämä tapahtuu kahden toisiaan täydentävän ammattikorkeakoulun toimintaa yhdistämällä.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Olli Mertanen , olli.mertanen@coastal.fi, 050 598 5684

Apulaistoiminnanjohtaja  Anne Kärki, anne.karki@coastal.fi, 044 710 3471

www.coastal.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs