Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria järjestää teollisen internetin työpajan Ylivieskassa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria järjestää teollisen internetin työpajan Ylivieskassa

Kutsu.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Teollinen internet ei ole vain hypeä, vaan se tarjoaa konkreettisia mahdollisuuksia jo nyt. Maanantaina 14.3. klo 9–13 Centria-ammattikorkeakoulussa Ylivieskan kampuksella järjestettävässä työpajassa konkreettisesti havainnollistetaan teollisen internetin merkitystä yrityksille.

Samalla haetaan yrityksille matalan kynnyksen tapoja ottaa erilaisia teollisen internetin teknisiä ratkaisuja käyttöön, jotta yritykset pääsevät digitalisaatiopolulla eteenpäin. Työpajan tavoite on herättää keskustelua alueen elinkeinoelämän tarpeista digitalisaation myllerryksessä.

Työpaja on Centria-ammattikorkeakoulun, Oulun yliopiston Oulun Eteläisen instituutin, Ylivieskan seutukunnan sekä alueen yritysten yhdessä järjestämä. Työpaja on maksuton ja kaikille avoin. Median edustajat ovat tervetulleita työpajaan!

Aika: ma 14.3.2016 klo 9-13
Paikka: Centria-ammattikorkeakoulu, auditorio, Vierimaantie 7, 84100 Ylivieska


Mikä teollinen internet?


Teollinen internet on laaja termi, millä kuvataan anturi- ja tietoliikenneteknologioiden sekä tiedon analysointimenetelmien hyödyntämistä teollisuudessa ja palveluissa. Teollinen internet pitää sisällään ajatuksen parantaa sensori- ja tietoverkkojen avulla yritysten tuottavuutta sekä synnyttää uutta liiketoimintaa.

- Erilaiset ennusteet verkkoon kytkettyjen laitteiden määristä tai teollisen internetin liiketoimintapotentiaalista ovat käsittämättömän suuria, sillä käytännössä on nähty vasta ensimmäinen pieni aalto, selvittää Centrian TKI-päällikkö Marjo Heikkilä.

Kerätyn sensoridatan analysointi mahdollistaa uudet ansaintamallit sekä eri tuotantoprosessien yhdistämisen. Konepajalle teollinen internet merkitsee koneiden, automaation ja sensoreiden integraatiota. Koneista ja toimitiloista kerätään dataa reaaliaikaisesti, joten datamäärä on valtava. Dataa analysoimalla voidaan selvittää toiminnan pullonkaulat ja ennakoida huoltoja. Data-analyysin avulla tieto tulee liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen tueksi. Analyysi voidaan tehdä yksittäisten koneiden ja prosessien tasolle asti.

- Konkreettisia esimerkkejä teollisen internetin ratkaisuista on esimerkiksi se, kun varastojärjestelmä osaa automaattisesti kutsua täydennystä havaitessaan jonkun materiaalin loppuvan lähiaikoina tai kun koneen ohjaus- tai valvontajärjestelmä havaitsee anturitiedon ja big datan avulla jo ennalta jonkin osan hajoamisen, Heikkilä kertoo.

Lisätietoja:

TKI-päällikkö Marjo Heikkilä, marjo.heikkila@centria.fi, 044 449 2507

Lisätiedot työpajasta:
http://web.centria.fi/uutinen/teollisen-internetin-mahdollisuudet-liiketoiminnassa-seminaa/1863

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs