Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoulun vetovoima suurin kahteenkymmeneen vuoteen

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun vetovoima suurin kahteenkymmeneen vuoteen

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 09:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Eilen päättyneessä ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaussa Centria-ammattikorkeakoulun vetovoima oli ennätyksellisen suuri, 2,11. Viimeksi Centrian vetovoima on ollut parempi 20 vuotta sitten, vuoden 1994 yhteishaussa.

- Vertailtaessa eri vuosia keskenään tarkastelemme vetovoimaa, koska haussa olevien paikkojen määrä vuosittain vaihtelee. Vetovoima kertoo sen kuinka paljon ensisijaisia hakemuksia on tullut aloituspaikkaa kohti, selvittää Centria-ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Nyt haussa oli nuorten koulutukseen 375 paikkaa, kun vuosi sitten paikkoja oli 67 enemmän. Tästä huolimatta ensisijaisten hakijoiden absoluuttinen määrä oli muutama enemmän kuin vuosi sitten. Yhteensä ensisijaisia hakijoita oli 791.

Centrian vetovoima kasvoi edellisvuodesta 19 %. - Tässä on nyt kaksi nopean kasvun vuotta takana, koska vetovoima kasvoi jo edellishaussa viidenneksellä, kertoo Erkkilä.

Centrian vetovoimaisimmat koulutukset olivat terveydenhoitajakoulutus, jossa yhtä paikkaa tavoittelee 5,6 hakijaa ja sosionomikoulutus, jossa yhtä paikkaa tavoittelee 4,74 hakijaa. Sosionomikoulutukseen oli myös suurin hakijamäärä, 166 hakijaa. Liiketalouden koulutukseen hakijoita oli lähes saman verran, 165 hakijaa. Absoluuttiset hakijamäärät kasvoivat yhtä koulutusta lukuunottamaatta kaikissa koulutuksissa.

Rehtori Pekka Hulkko iloitsee hyvästä tuloksesta. - Vaikuttaa siltä, että rakenteellisen kehittämisen ratkaisut ovat tuottaneet tulosta. Päällekkäisen koulutuksen poistaminen toi merkittävästi lisää hakijoita erityisesti sosiaalialalle ja liiketalouteen.

Ammattikorkeakoulu tiedottaa haun tuloksista lisää vielä tämän päivän aikana.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086044 725 0086


Kuvio:
Nuorten suomenkielisen koulutuksen yhteishaun vetovoima 1992–2014

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2014

 

Koulutusohjelmia                                   16

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja                                             517

Henkilöstömäärä                                   253

Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs