Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria ammattikorkeakoulun vetovoima ennätyksellisen suuri

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulun vetovoima ennätyksellisen suuri

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 09:44
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Eilen päättyneessä ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaussa Centria ammattikorkeakoulun vetovoima oli ennätyksellisen suuri. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 787 ja kasvua ensisijaisten hakijoiden määrässä oli viime vuoteen 7,5 %. Kaikkiaan hakemuksia tuli 2419, mikä on 14 % edellisvuotta enemmän.

- Vertailussa aiempiin vuosiin tulee tarkastella kuitenkin vetovoimalukuja, koska eri vuosina aloituspaikkoja on ollut eri määrä. Vetovoima kertoo sen kuinka paljon ensisijaisia hakemuksia on tullut aloituspaikkaa kohti, selvittää Centria ammattikorkeakoulun rehtori Pekka Hulkko.

Centrian vetovoima oli suurin yli kymmeneen vuoteen: 1,8 hakijaa aloituspaikkaa kohti. Vetovoima kasvoi edellisvuodesta peräti 21 %. Vastaavalle tasolle ei ole päästy yli kymmeneen vuoteen. – Sähköiset arkistomme eivät yllä niin pitkälle, että näkisimme, milloin viimeksi vetovoima on ylittänyt tämänvuotisen tuloksen, sanoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Eniten hakijoita oli Kokkolan liiketalouden koulutusohjelmaan ja Ylivieskan ja Kokkolan sosiaalialalle. Kahdella jälkimmäisellä oli myös suurin vetovoima. Absoluuttisissa hakijamäärissä suurin kasvu tapahtui Ylivieskan tuotantotalouteen ja Pietarsaaren liiketalouteen.

Koulutusaloista kaikki kasvattivat vetovoimaansa: suurinta kasvu oli liiketaloudessa 64 %, tekniikassa vetovoima kasvoi 38 % sekä hyvinvointi- ja kulttuurialalla 4 %.

Koulutusten valintojen tulokset julkistetaan 1.7.2013. Ennen tätä hakijoiden on vielä osallistuttava valintakokeisiin, jotka järjestetään touko-kesäkuussa.

Ammattikorkeakoulu tiedottaa haun tuloksista lisää, kun se saa vertailulukuja muista ammattikorkeakouluista.

 

Lisätietoja:

 

Liitteenä olevat kuviot:

  • Nuorten yhteishaku_suomi.jpg – Nuorten suomenkielisen koulutuksen yhteishaun vetovoima 2002–2013
  • Nuorten yhteishaku_kaikki.jpg – Nuorten yhteishaun vetovoima 1998–2013 (mukana suomen- ja englanninkieliset ohjelmat
  • Koulutusalojen muutos.jpg – Koulutusalojen hakuvertailu 2012–2012 (nuorten suomenkielisen koulutuksen yhteishaku)

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs