Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoulun hakutulos oli jytky

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun hakutulos oli jytky

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 16:06
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu pesi kaikki Suomen ammattikorkeakoulut kevään 2015 yhteishaussa ensisijaisten hakemusten määrän kehittymisessä. Keskimäärin ensisijaisten hakemusten määrä väheni ammattikorkeakouluihin 22,5 prosenttia.

Centria-ammattikorkeakouluun hakemuksia tuli 15,9 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Positiiviseen kehitykseen ylsivät myös Diakonia-ammattikorkeakoulu 4,1 prosentin kasvulla ja Laurea-ammattikorkeakoulu 0,3 prosentin kasvulla. Tiedot ilmenevät Satakunnan ammattikorkeakoulun tekemästä tilastointikoosteesta.

- Vetovoiman kehittymiseen on tehty hartiavoimin töitä. Nyt näyttää siltä, että suunta on kääntynyt oikeaan, sanoo rehtori Pekka Hulkko. - Vetovoimaan kiinnitetään edelleenkin huomiota ja halutaan pysyä tällä kasvu-uralla, Hulkko jatkaa.

Haku-uudistuksen myötä hakijoilla oli ensimmäistä kertaa mahdollista samassa haussa hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, ja valita kuusi hakukohdetta. – Jännitimme kovasti, miten uudistus vaikuttaa hakijoihin, mutta onhan tämä Centrialle iso jytky, iloitsee viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Lisätietoja:
Rehtori Pekka Hulkko, pekka.hulkko@centria.fi, 044 725 0047
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Kuvio:
Ammattikorkeakoulujen hakijamäärien muutos 2014–2015

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs