Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria ammattikorkeakoulu uudistaa johtoaan

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu uudistaa johtoaan

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2012 klo 14:09
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu toimii 1.1.2013 alkaen kahdessa yksikössä: Kokkola-Pietarsaaren yksikkö ja Ylivieskan yksikkö. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön hallitus on päättänyt kokouksessaan 19.11.2012 ammattikorkeakoulun johtamisjärjestelmän kehittämisestä valitsemalla sisäisen haun perusteella ammattikorkeakoulun kahdelle yksikölle yksikönjohtajat.

Kokkola-Pietarsaaren yksikönjohtajaksi valittiin KTL Hannele Teir ja Ylivieskan yksikön yksikönjohtajaksi FM Hannu Leppälä. Yksikönjohtajat aloittavat tehtävässään 1.1.2013 alkaen. Yksikönjohtajien tehtävänkuvaan kuuluu yksikön johtaminen uudistettavien ammattikorkeakoulun sääntöjen mukaisesti. Yksikönjohtajien keskeisinä tehtävinä on ottaa vastaan haaste uudesta toimintatavasta, uuden organisaatiorakenteen ja toimintakulttuurin luomisesta ammattikorkeakoulussa yhteistyössä rehtorin ja muun johdon kanssa.

Nykyinen Ylivieskan yksikönjohtaja TkT Keijo Nivala ja Kokkolan hyvinvoinnin ja kulttuurin yksikönjohtaja FT Merja Joutsen-Onnela siirtyvät tutkimus- ja innovaatiojohtajiksi 1.1.2013 alkaen. Keskeisenä toimenkuvana heillä tulevat olemaan tutkimus- ja kehitystyöhön sekä ammattikorkeakoulun sidosryhmä- ja verkostoyhteistyöhön liittyvät tehtävät.

Lisäksi ammattikorkeakouluosakeyhtiön hallitus nimitti DI Lasse Janssonin ja FM Hannu Leppälän ammattikorkeakoulun vararehtoreiksi oman toimensa ohella 1.1.2013 alkaen. Keskeisenä toimenkuvana vararehtoreilla on ammattikorkeakoulun ydinprosessien koordinointi.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja, rehtori Pekka Hulkko, 044 725 0047, pekka.hulkko@centria.fi

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun uusi nimi, Centria ammattikorkeakoulu – Centria yrkeshögskola, astui voimaan 1.8.2012.

Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun koulutusvastuualueet ovat tekniikka, liiketoimintaosaaminen sekä hyvinvointi ja kulttuuri.

Keskeiset tunnusluvut 2012

Aloituspaikkoja 2012                              622

Opiskelijoita                                          n. 3300

Tutkintoja / vuosi                                  450­­-490

Henkilöstöä                                          310

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Koulutusaloja 2012                                6

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs