Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoulu Oy:lle toimilupa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu Oy:lle toimilupa

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2014 klo 14:19
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Valtioneuvosto on myöntänyt ammattikorkeakouluille uudet toimiluvat, jotka tulevat voimaan vuoden 2015 alusta. Toimilupauudistus on osa hallitusohjelmaan sisältyvää ammattikorkeakoulujen rahoitusta ja hallintoa koskevaa uudistusta. Uuden ammattikorkeakoululain tullessa voimaan vuoden 2015 alussa nykyisestä ylläpitäjäjärjestelmästä luovutaan ja ammattikorkeakouluista muodostetaan osakeyhtiömuotoisia oikeushenkilöitä.

Centria-ammattikorkeakoulu Oy:lle on myönnetty toimilupa. Se on sisällöltään samanlainen nykyisen ylläpitäjälle myönnetyn toimiluvan kanssa ja se sisältää nykyiset koulutusvastuut tekniikassa, liiketaloudessa, sosiaali- ja terveysalalla, humanistisella ja kasvatusalalla sekä kulttuurissa.
 
Toimiluvassa on edelleen selvitysvelvollisuus toimintojen mahdollisesta keskittämisestä Kokkolaan. Ammattikorkeakoulu vastaa selvityspyyntöön opetus- ja kulttuuriministeriölle vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja:
11.12. klo 16 jälkeen toimitusjohtaja, rehtori Pekka Hulkko, 044 725 0047, pekka.hulkko@centria.fiCentria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria-ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs