Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Benchlearning-matkoilta ideoita yritysyhteistyöhön ja TKI-toimintaan

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Benchlearning-matkoilta ideoita yritysyhteistyöhön ja TKI-toimintaan

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2013 klo 14:56
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Wicked Problems -projekti jatkuu. Tuoreimpiin uutisiin kuuluvat Wicked World -seminaarin käynnistys, suunnitelmat seuraavalle benchlearning-matkalle Manchesteriin sekä havainnot ja kokemukset vierailusta NHTV ammattikorkeakouluun Bredassa, Hollannissa.

Kohti projektin kohokohtaa - Wicked World -seminaari 26. - 27. syyskuuta

Wicked World on ensimmäinen kansainvälinen seminaari kiperien ongelmien kohtaamisesta monikulttuurisessa työelämässä - ja niiden vaikutuksesta korkeakoulutukseen. Tietoja seminaarista löytyy englanniksi osoitteesta www.kyamk.fi/wickedworld.

Wicked World -seminaari kokoaa yhteen ylempi amk -opiskelijoita, opettajia ja ammattilaisia monelta eri alalta tarkastelemaan erilaisia tapoja kohdata kiperiä ongelmia työelämässä. Omien asiantuntijoittemme lisäksi keynote-puhujat ja workshoppien vetäjät tulevat kansainvälisistä yrityksistä ja yliopistoista, kuten Robert Bosch AG, Pöyry Consulting, KCI Medical Aps, University of Manchester ja Karlshochschule International University.

Benchlearningiä Manchesterissä

Toukokuun benchlearning-matkalla University of Manchesteriin tutustutaan yliopiston monitieteisiin kestävän kehityksen moduuleihin ja humanitäärisen avun projektikursseihin. Osana ohjelmaa projektipäällikkö Ari Lindeman on kutsuttu pitämään esitys Manchester Institute of Innovation Research Seminar Series:ssä Manchester Business School:ssa (MBS). Esityksen otsikko on Interdisciplinary methodological reflection as a critical asset for business research&development. Matkan aikana projektiryhmä tapaa myös Manchester Enterprise Centerin henkilöstöä ja vierailee Keele Universityssä.

Havainnot ja kokemukset NHTV Breda ammattikorkeakoulusta

Master programme in tourism management (TDM) -koulutusohjelmalla on mielenkiintoinen opetussuunnitelma. Siihen kuuluu kolme vaihetta: 1) mallit ja teoriat, joita opiskellaan Bredassa, 2) kohdealueilla tiimeissä tehtävä kontekstipainotteinen tutkimustyö (Australia/Queenslandin alue, Indonesia/Bali, Thailand/Bangkok), 3) itsenäinen opinnäytetyön kirjoittaminen.

Master in media innovation (MMI) -koulutusohjelmalla on kiinteät yhteydet työelämään. Vierailevina luennoitsijoina ja henkilöstön jäseninä on monia alan ammattilaisia. Ohjelmavastaavalla on huomattavasti valtaa (budjetin suomissa rajoissa) luennoitsijoiden palkkaamisessa. Hyvänä käytäntönä nähtiin myös osa-aikainen koulutusohjelman koordinaattori, joka on vastuussa kaikista käytännön järjestelyistä, jolloin ohjelmavastaava pystyy keskittymään opiskelijoiden oppimistarpeisiin, opetussuunnitelmaan ja sen toteuttamiseen.

Tutkimustyöhön liittyen havaittiin, että digital entertainment osaston (johon MMI kuuluu) henkilöstö tekee enemmän TKI-yhteistyötä yritysten kanssa ja keskittyy vähemmän alueelliseen kehitykseen liittyviin projekteihin. Todettiin myös, että liiketoiminnallisiin tuloksiin keskittyvän tutkimuksen fokus on siirtynyt laadullisesta tutkimuksesta enemmän kuluttajien käyttäytymisen määrälliseen tutkimukseen ja etenkin biometriikkaan.

NHTV:ssä on korostettu opetushenkilöstön tutkimustyötä mielenkiintoisella terminologisella muutoksella. Kuten KyAMK:ssa, myös NHTV:ssä oli työaikasuunnitelmiin sisällytetty aikaa oman ammattitaidon kehittämiseen. Hiljattain ammattitaidon kehittäminen nimettiin uudelleen tutkimustyölle varatuksi ajaksi. Mikäpä olisikaan parempi tapa kehittää itseään kuin tekemällä tutkimustyötä!

Benchlearning-matkalaisiin teki myös vaikutuksen NHTV:n kansainvälistymisen laajuus ja syvyys. Kuten KyAMK, aloittaessaan 15-20 vuotta sitten, niin myös NHTV tarjosi yhden tai kaksi englanninkielistä koulutusohjelmaa. Tänä päivänä n. 70 % heidän opiskelijoistaan opiskelee englanninkielisissä koulutusohjelmissa. KyAMK:ssa vastaava luku on n. 10 %. Tässäpä ajattelemisen aihetta!

Korkeakoulun tilat oli onnistuneesti sopeutettu opetuksellisiin, sosiaalisiin ja vapaa-ajan tarkoituksiin. Tässä mielessä NHTV muistuttaa paljolti projektin ensimmäistä benchlearning kohdetta, Karlshochschule International Universityä, ja on varmasti houkutteleva kohde vaihto-opiskelijoille.

Wicked problems -projekti on 2012-2013 toteutettava projekti ylemmän ammattikorkeakouluopetuksen ja siihen kytkeytyvän tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan käytänteiden kehittämiseksi kansainvälisten benchlearning-kumppaneiden kanssa. Hankkeen rahoittaa pääasiassa Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Ari Lindeman
p. 044 702 8225
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Projektin nettisivut: www.kyamk.fi/wickedproblems

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs