Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Avoin ammattikorkeakoulu on suosittu väylä tutkintokoulutukseen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Avoin ammattikorkeakoulu on suosittu väylä tutkintokoulutukseen

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2013 klo 13:35
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Yhä useampi etenee Jyväskylän ammattikorkeakoulun tutkinto-opintoihin avoimen AMK:n opintojen kautta. JAMKin avoimessa AMK:ssa 15 opintopistettä suorittaneista noin puolet, eli lähes 200 nuorta ja aikuista on jatkanut opintojaan JAMKin tutkintokoulutuksessa. Keskimäärin opiskelijoilla oli taustallaan tutkinto-opintoihin siirtyessään noin 57 opintopistettä eli lukuvuoden opinnot.

– Avoimen AMK:n opiskelijat hakevat tutkintokoulutukseen yhteishaussa. Avoimessa AMK:ssa 60 opintopisteen verran koulutusohjelmaan soveltuvia opintoja tehneet voivat hakea ns. avoimen väylää pitkin. Väylää käytetään erityisesti, mikäli hakijalla ei ole hakukelpoisuutta tai hän haluaa varmistaa paikkansa valintakokeissa. Avoimen väylän kautta hakevilla valintakoe ratkaisee, aiemmalla koulumenestyksellä tai työkokemuksella ei ole merkitystä, avoimen AMK:n suunnittelija Maarit Korva kertoo.

Avoimen jälkeen tutkintokoulutukseen päässeistä helmikuun alkuun mennessä oli valmistunut 39 prosenttia.  

– Opintoja on tehty hyvässä tahdissa. Avoimen ammattikorkeakoulun kautta AMK -tutkinto-opintoihin tulleet valmistuivat  keskimäärin 2,3 lukuvuodessa, aikuiskoulutuksessa hieman päiväopiskelua nopeammin, Korva jatkaa. Ammattikorkeakoulun tutkinto-opinnot kestävät päätoimisena opiskeluna yleensä 3,5-4,5 vuotta.

Lisätietoja:
Maarit Korva, suunnittelija, 040 561 2555, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, avoin ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs