Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Avoimen ammattikorkeakoulun väylä vetää

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Avoimen ammattikorkeakoulun väylä vetää

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 10:45
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

89 opiskelijaa sai opiskelupaikan Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimen väylän kautta keväällä 2015. Heistä 81 pääsi AMK-koulutukseen ja 8 YAMK-koulutukseen. Väylän kautta tutkintokoulutukseen voi päästä suoraan jopa ilman valintakokeita.

– Väylän kautta voi hakea, jos on tehnyt avoimessa AMK:ssa tutkintoon soveltuvia opintoja AMK-koulutuksessa 60 opintopistettä ja YAMK-koulutuksessa 20 tai 30 opintopistettä, avoimen AMK:n suunnittelija Maarit Korva kertoo.

– Nämä kriteerit täyttäviä ensisijaisesti JAMKiin hakeneita oli keväällä yhteensä 110. Karsintaa tehtiin ainoastaan liiketalouden päivätoteutuksessa sekä sosiaali- ja terveysalalla. Muissa tutkinto-ohjelmissa kaikki tarvittavat opinnot tehneet pääsivät suoraan hakemaansa koulutukseen.

Yksi syksyllä väylän kautta palvelujen tuottamisen ja johtamisen AMK-tutkintokoulutukseen jatkanut on Ulla Seppälä:

– Hain  keväällä avoimen väylän kautta tutkintokoulutukseen. Täytin lomakken ja paikka oli selvä. Meidän tutkinto-ohjelmaan oli enemmän kiintiöpaikkoja kuin oli hakijoita avoimen väylän kautta, joten mitään vertailua ei tehty. Muussa tapauksessa avoimen opintojen keskiarvoa olisi katsottu. Tuntui hyvältä, että väylän kautta huomioitiin se työ, jota olin vuoden ajan tehnyt.

Syksyllä 2015 avoimen AMK:n polkuopinnoissa on urakoinut yhteensä 148 opiskelijaa, 134 AMK-, 14 YAMK-puolella. Polkuopintojen kautta tähdätään yleensä tutkintokoulutukseen ja väylähakuun. Polkuopintoja on lähes kaikissa tutkinto-ohjelmissa. Uusia polkuja alkaa taas tammikuussa. Kevään 2016 haussa avoimen AMKin väylän kautta tutkintokoulutukseen otetaan lähes 170 opiskelijaa.

Lisätietoja:
Maarit Korva, suunnittelija, 40561 2555, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, avoin AMK
Ulla Seppälä, opiskelija, 040 577 4529

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

@JAMK_fi  

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs