Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ansökan till höstens eftermiddagsverksamhet för skolelever

Turun kaupungin sivistystoimiala

Ansökan till höstens eftermiddagsverksamhet för skolelever

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

I augusti när skolåret börjar inleds även eftermiddagsverksamheten för elever inom den grundläggande undervisningen, ansökningstiden slutar den 31.3.2016. Till verksamheten ansöker man via Wilma -programmet.

Morgon- och eftermiddagsverksamheten är riktad till elever i årskurs 1 och 2 samt till elever på alla årskurser inom specialundervisningen. Grunderna för morgon- och eftermiddagsverksamheten är givna av utbildningsstyrelsen. Utgångspunkten är en högklassig och heltäckande eftermiddagsverksamhet för skolelever inom hela Åbo stad. 

I Åbo ordnas och koordineras verksamheten av stadens bildningssektor. Verksamheten förverkligas både av Åbo stad och av olika serviceproducenter. Yrkesutbildade handledare leder verksamheten. Eftermiddagsverksamheten ordnas i skolan eller i skolans närhet i lokaler ägda av Åbo stad, församlingar eller andra organisationer. Eftermiddagsverksamheten har som målsättning att stöda samarbetet mellan hem och skola samt att förebygga utslagning och öka barnets delaktighet. För deltagandet i verksamheten uppbärs en avgift.

En eftermiddagsverksamhetsplats ansöker man om för ett läsår i taget. Till verksamheten söker man via Wilma-programmet, https://wilma.turku.fi/?langid=2. Programmet är öppet till 31.3.2016. Ansökningsblanketten kan vid behov skrivas ut från Åbo stads hemsidor under adressen www.turku.fi/sv/eftis. Ansökningsblanketten skall då returneras till adressen Åbo stad, bildningssektorn, Morgon och eftermiddagsverksamheten för skolelever, PB 355, 20101 Åbo senast 31.3.2016. Beslutet om eftermiddagsverksamhet tilldelas vårdnadshavarna elektroniskt i Wilma -programmet inom majmånad.   

Ytterligare information:
www.turku.fi/sv/eftis

Birgitta Sainio, p. 040 637 7301
Sari Nummila-Piispanen, p. 050 590 7674

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs