Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ansioituneimmat ammattikorkeakoulujen yrittäjyyden edistäjät palkittiin

Lahden ammattikorkeakoulu

Ansioituneimmat ammattikorkeakoulujen yrittäjyyden edistäjät palkittiin

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2012 klo 16:44
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Suomen ammattikorkeakoulujen innovaatio- ja yrittäjyysverkosto FINPIN palkitsee jo seitsemättä kertaa ansioituneita ammattikorkeakoulujen piirissä toimivia yrittäjyyden edistäjiä ja rakenteita sekä ammattikorkeakoulusta valmistuneita yrittäjiä.

Palkintoja jaetaan kolmessa kategoriassa tänä vuonna seuraaville toimijoille:

1. Pysyvät rakenteet: Cambridge VentureCamp, Laurea ammattikorkeakoulu

Cambridge VentureCamp on Laurea-ammattikorkeakoulun ja Cambridgen yliopiston Centre for Entrepreneural Learning kanssa yhteistyössä järjestettävä yrittäjyyden edistämisen Entrepreneural Boot Camp -ohjelma.

Sen ideana on tukea yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita oman yrityksensä tai yritysideansa rakentamisessa globaaliin kilpailutilanteeseen. Oppimisympäristö perustuu Laurean pedagogiseen lähestymistapaan, Learning-by-Developingiin.

Ohjelman on kuuden vuoden aikana läpikäynyt n. 100 opiskelijaa. Ohjelma on saanut erinomaista palautetta sekä siihen osallistuneilta opiskelijoilta, että toteutukseen osallistuneilta asiantuntijoilta. Uusia start-up yrityksiä on perustettu ohjelmaan osallistuneiden toimesta yli 20 kpl.

2. Henkilö: lehtori Juha Perälampi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Juha Perälampi on kansainvälinen ja dynaaminen yrittäjyysvaikuttaja. Hän on aina valmis jakamaan asiantuntemustaan ja osaamistaan antamalla täyden työpanoksensa koulutuksen, opetuksen, työelämäyhteistyön ja hanketyön kehittämiselle; myös opiskelijapalaute hänestä on ollut erinomaista.

Opiskelu monikulttuurisissa ympäristöissä on tuonut Perälammen valmennustyöhön kansainvälisen näkökulman. Omalla esimerkillään hän on painottanut valmennuksessaan yhteyden ottamista asiakkaaseen ja esiintymis-, kieli- ja kulttuuri- sekä neuvottelutaitoja. Perälampi toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulussa yrityshautomon koordinoijana, yritysvalmentajana ja kansainvälisen liiketoiminnan lehtorina.

3. Yrittäjä: toimitusjohtaja Liisa Koivisto, Kide Solutions Oy

Liisa Koivisto on valmistunut tradenomiksi Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta vuonna 2009. Koivisto kehitti opintoihinsa liittyvässä työharjoittelussa ja palkittuna opinnäytteenä mobiilitietojärjestelmä dialogitulkin, josta syntyi Kide Solutions Oy.

Koivisto perusti yrityksen vuonna 2010 yhdessä Pekka Ruuskan ja Jaakko-Juhana Olkkosen kanssa. Yritys on onnistunut saamaan tuotteensa isojen toimijoiden (mm. Outokumpu Oy ja SPR) käyttöön kehittämällä sitä aktiivisesti edelleen. Koivisto on toiminut aktiivisesti myös Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun alumnina osallistuen alumnitapahtumiin ja opetuksen kehittämiseen.

Yrittäjyyspäivät järjestetään tänä vuonna 8.-9.11.2012 Kuusankoskitalolla Kouvolassa yhteistyössä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa. Päivien monipuolinen ohjelma on rakennettu erityisesti innostuksen, luovuuden ja opiskelijayrittäjyyden ympärille. Lue lisää: www.yrittäjyyskipinä.com

FINPIN - Suomen ammattikorkeakoulujen yrittäjyys- ja innovaatioverkosto on toiminut vuodesta 2002 yhdistäen yrittäjyydestä innostuneita toimijoita. Verkostoa ylläpitää Lahden ammattikorkeakoulu

Lisätietoja:

FINPIN-verkoston koordinaattori, tutkimuspäällikkö Anu Raappana, p. 044 708 1041, sähköposti: anu.raappana@lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs