Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammattimaiseen tuholaistorjuntaan tarvitaan pätevyys – Salpaus järjestää koulutusta ainoana Suomessa

Koulutuskeskus Salpaus

Ammattimaiseen tuholaistorjuntaan tarvitaan pätevyys – Salpaus järjestää koulutusta ainoana Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus on ainoa oppilaitos Suomessa, joka järjestää tuholaistorjunnan koulutusta. Tuholaistorjunnan tutkinto pätevöittää tekemään ammattimaista torjuntaa ja hankkimaan ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita.

Tuhoeläimet Suomessa ovat lisääntyneet. Yleisimpiä tuholaisia ovat luteet, päätäit, sokeritoukat, vaatekoit, hiiret, rotat ja muurahaiset. Niiden torjuntaan tarvitaan yhä kovempia myrkkyjä eli biosidivalmisteita, joiden käyttöä koskevasta tutkinnosta säädetään Kemikaalilaissa ja Euroopan unionin uudessa asetuksessa.

- Ennen on voinut tehdä ammattimaista torjuntaa, vaikka ei ole pätevyyttä, mutta nykyiset lait ja asetukset edellyttävät tuholaistorjujalta koulutuksen, kertoo opettaja Kaisa Takamaa Koulutuskeskus Salpauksesta.

Tuholaistorjunnan tutkinto osoittaa, että henkilö osaa käsitellä biosidivalmisteita turvallisesti ja asianmukaisesti. Tutkinto on voimassa viisi vuotta. Ammattimaista tuholaistorjuntatyötä tekevien henkilöiden ja yritysten on tehtävä ilmoitus Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille vuoden 2016 loppuun mennessä.

Seuraava tuholaistorjujakoulutus alkaa Salpauksessa 22.4. Osallistujia on ympäri Suomen. Salpaus on järjestänyt tuholaistorjunnan koulutusta vuodesta 2012 asti.

Tuholaistorjujakoulutus

Lisätietoja  
opettaja Kaisa Takamaa, puh. 050 526 5996, kaisa.takamaa[@]salpaus.fi

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs