Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammatillista opettajakoulutusta Turussa 10 vuotta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ammatillista opettajakoulutusta Turussa 10 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 16:31
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ammatillinen opettajakoulutus Turussa juhlii kymenvuotista taivaltaan toukokuussa. Opettajakoulutuksen on mahdollistanut Turun ammattikorkeakoulun ja HAAGA-HELIA Ammatillisen opettajakorkeakoulun välinen yhteistyö.

Toukokuussa vuonna 2004 aloittivat ensimmäiset opiskelijat opiskelun ammatillisessa opettajankoulutusohjelmassa Turussa. Ensimmäisessä ryhmässä aloitti 50 opiskelijaa. Vuosien varrella opiskelijamäärä on vaihdellut 50-75 opiskelijan välillä. Yhteensä näiden kymmenen vuoden aikana Turun seudulle on valmistunut yli 500 ammatillista opettajaa. Nyt juhlavuotena, toukokuun 14. päivänä, valmistuu 50 uutta opettajaa.

Ammatillinen opettajakoulutus on laajuudeltaan 60 opintopistettä, mikä vastaa yhden lukuvuoden päätoimista opiskelua. Ammatillinen opettajakoulutusohjelma on tarkoitettu ammattioppilaitoksiin tai ammattikorkeakouluihin opettajiksi aikoville henkilöille. Koulutus tuo pedagogisen kelpoisuuden opettajaksi kaikissa oppilaitoksissa. Ammatillisten aineiden opettajiksi aikovilla pitää opettajaopintojen lisäksi olla korkeakoulututkinto ja vähintään kolmen vuoden työkokemus alalta. Sosiaali- ja terveysalalla vaaditaan joko korkeakoulututkinto tai ylempi korkeakoulututkinto sekä 3-5-vuoden työkokemus. Ammattikorkeakoulun opettajalta vaaditaan vähintään ylempi korkeakoulututkinto ja työkokemus. Yhteisten aineiden opettajilla on oltava ylempi korkeakoulututkinto opetettavassa aineessa. Kelpoiselta ammatilliselta opettajalta vaaditaan siis alan teoreettista tietoa, käytännön osaamista ja opettajaosaamista.

Opettajan työ on vaativaa ja työnkuva kovassa muutoksessa. Tästä huolimatta ammatillinen opettajankoulutus on säilyttänyt vetovoimaisuutensa. Turun seutu on vahva koulutusalue ja ammatillinen opettajankoulutus on omalta osaltaan pyrkinyt tukemaan nuorten sijoittumista työelämään. Tämä työ jatkuu yhteistyössä koulutuksen järjestäjien kanssa.

Lisätietoja:
Jari Laukia, johtaja, HAAGA-HELIA Ammatillinen opettajakorkeakoulu, puh 050-345 96 46, jari.laukia@haaga-helia.fi

 


HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 660 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs