Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ähtäristä valmistuville sairaanhoitajille kysyntää alueella

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Ähtäristä valmistuville sairaanhoitajille kysyntää alueella

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 13:32
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKista valmistuu ensimmäinen Seinäjoen ulkopuolella järjestetyn sairaanhoitajakoulutuksen noin kaksikymmenhenkinen ryhmä. Koulutus järjestettiin monimuotoisena, ja suurin osa opiskelijoista tuli Ähtäristä ja muista lähikunnista.

Perjantaina Uimahalli-Urheilutalolla juhlitaan kaikkia SeAMKista kevätlukukaudella valmistuneita, joita on yhteensä noin 350. Juhlaan osallistuu noin 190 valmistuvaa. Juhlassa kuullaan muun muassa rehtori Tapio Varmolan puhe, valmistuvan insinöörin Maiju Kankaanpään puhe, professori Anu Hopian juhlapuhe sekä kuullaan lauluyhtye Sorjan musiikkia.

 

SeAMK koko maakunnan korkeakoulu

Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki iloitsee kaupungissa järjestetystä sairaanhoitajakoulutuksesta. Hänen mukaansa työpaikkoja ja sopivia työntekijöitä alueelta löytyi, mutta ainoa puuttuva tekijä oli koulutus. 

– Koulutuksen järjestäminen Ähtärissä oli merkittävä asia koko kaupungille. Ennen koulutuksen järjestämistä tehtiin selvitys, jossa todettiin, että Ähtärin alueella tarvitaan sairaanhoitajia eläköitymisen ja tarpeen kasvamisen vuoksi, toteaa Pienimäki.

Koulutus järjestettiin monimuotoisena eli työssäkäyville paremmin sopivana. Koulutukseen hakeutui paljon alueelle jo vakiintuneita, jotka myös koulutuksen suoritettuaan jäävät alueelle töihin.

– Kaikille valmistuville on löytynyt koulutusta vastaavaa työtä alueelta, kertoo Pienimäki.

AMK-koulutuksen järjestäminen on kaupungille kunnia-asia.

– On hienoa, että kaupungissa on AMK-tasoista koulutusta. Ähtärin kaupunki omistaa SeAMKin osakkeita, joten on hyvä, että tämä näkyy myös käytännössä paikkakunnalla, kertoo Pienimäki.

Pienimäki on sitä mieltä, että koulutuksen järjestäminen maakunnissa on ammattikorkeakoulujen aluekehittämistehtävän parasta antia.

– Iso toiveeni on, että saisimme myös tulevaisuudessa uuden ryhmän aloittamaan Ähtärissä.

 

SeAMK tyytyväinen yhteistyöhön

SeAMKissa ollaan erittäin iloisia siitä, että ensimmäinen sairaanhoitajaryhmä valmistuu Maakuntakorkeakoulusta. Yhteistyö Ähtärin kaupungin kanssa on ollut saumatonta ja mahdollistanut koulutuksen toteutumisen erinomaisesti.

– Olemme myös kouluttajina kehittyneet tarve- ja työelämälähtöisen koulutuksen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Ähtärin sairaanhoitajakoulutus on hyvä esimerkki alueen ja maakunnan vaikuttavasta kehittämisestä yhteistyössä, kertoo SeAMK Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Taina Viiala.

 

Lähellä järjestetty koulutus sai hakeutumaan opintoihin

Ähtärin ryhmästä valmistuvat sairaanhoitajat Jonna Kontoniemi ja Hanna-Maija Matintupa ovat tyytyväisiä, että lähtivät opiskelemaan uudestaan. Kontoniemi on aiemmalta koulutukseltaan lähihoitaja ja Matintupa perushoitaja.

– Osaamisen kehittäminen oli yksi syy siihen, miksi lähdin opiskelemaan uudestaan. Ajatus amk-opintoihin syntyi myös työelämän tarpeista, koska akuuttiosastolla työskennellessäni tarvitsin laaja-alaisempaa hoitotyön osaamista, kertoo Kontoniemi.

Matintupa kypsytteli ajatusta opiskelusta, ja toteutti haaveensa, kun lapset olivat kasvaneet vähän isommiksi, jolloin opiskelun ja perhe-elämän yhteensovittaminen oli helpompaa.

– Tutkiskelin aina silloin tällöin SeAMKin sivuja ja pohdi opiskelemaan lähtemistä. Halusin päästä tekemään uudenlaista työtä ja kehittää omaa osaamistani, kertoo Matintupa.

Molemmat kävivät töissä opintojen ohessa.

– Opiskelujen ja työn yhteensovittamisessa on ollut erittäin tärkeää työnantajani ja työyhteisöni joustavuus sekä positiivinen ja kannustava suhtautuminen opiskeluuni, kiittää Kontoniemi.

– Tein opintojeni aikana lyhennettyä viikkoa, ja harjoittelujen suorittamiseksi otin opintovapaata. Lähiesimieheni on suhtautunut opiskeluuni joustavasti ja kannustavasti, kertoo Matintupa.

Nyt molemmat ovat saaneet töitä sairaanhoitajana.

– Valmistumisen jälkeen aion antaa aikaa enemmän perheelleni ja ystävilleni, jotka ovat olleet tukenani opiskelun aikana, kertoo Kontoniemi kiitollisena.

Molemmat kuitenkin vielä pohtivat ajatusta mahdollisista jatko-opinnoista.

 

 

Lisätiedot:

SeAMK Sosiaali ja terveysalan yksikön johtaja Taina Viiala, taina.viiala@seamk.fi, 040 830 0482

Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki, jarmo.pienimaki@ahtari.fi, 040 652 8881

Lisätiedot valmistuneiden juhlasta löydät osoitteesta: http://www.seamk.fi/fi/Koulutus/Opiskelijana-SeAMKissa/Opiskelijapalvelut/Valmistuneiden-juhla

 

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs