Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Äänioppikirjat helpottavat oppimista Järvenpään lukiossa

Celia

Äänioppikirjat helpottavat oppimista Järvenpään lukiossa

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2012 klo 11:49
Julkaisija: Celia

Järvenpään lukio on yli 1000 opiskelijan opinahjo, jossa Celia-kirjaston äänikirjoja on käytetty opetuksessa neljä vuotta. Osa oppikirjoista on tilattu äänikirjoina opiskelijoille, joilla on esimerkiksi lukivaikeus. Kokemukset ovat olleet sen verran myönteisiä, että opiskelijat kyselevät jo itsekin niiden perään.

Äänioppikirjoja on käytetty ainakin terveystiedon, psykologian, historian, uskonnon ja filosofian opinnoissa. Käyttäjiä on tällä hetkellä noin kymmenen. Vuodesta 2009 lähtien käyttäjiä on ollut yhteensä kolmisenkymmentä.

- Usein kuvitellaan, että kirjan lukeminen äänikirjana on paljon helpompaa ja äänikirjoja käyttävät opiskelijat saavat siitä etua muihin verrattuna. Sisällön omaksuminen kuuntelemalla on kuitenkin vaativaa, eikä välttämättä yhtään nopeampaa kuin kirjasta lukemalla, erityisopettaja Tuomo Loukomies sanoo.

Äänioppikirjojen käytöstä Järvenpään lukiossa kerrotaan lisää Celia-kirjaston Pointti-verkkolehdessä.

Lue lisää: Pointti 2/2012

Tilaa ilmoitus uuden Pointti-numeron ilmestymisestä omaan sähköpostiisi

Lisätietoja:

Tiedottaja Johanna Kainulainen, Celia-kirjasto, puh. 040 661 7785, etunimi.sukunimi@celia.fi

Erityisopettaja Tuomo Loukomies, Järvenpään lukio, puh. 0400 171 813, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Linkkejä:

www.celia.fi

www.oppari.fi

 

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville.

Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille. Valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs