Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Aalto-yliopiston autotalli vetää kansainvälisiä kasvuyrityksiä Suomeen

Aalto-yliopiston autotalli vetää kansainvälisiä kasvuyrityksiä Suomeen

Julkaistu: 15.06.2010 klo 16:21
Julkaisija: Netprofile Finland Oy

Aalto-yliopiston Aalto Venture Garagesta syntyy kansainväliseen liiketoimintaan ja kasvuun tähtääviä nuoria kasvuyrityksiä. Paikka myös vetää Suomeen ulkomaisia nuoria kasvuyrityksiä. Keväällä järjestetystä ensimmäisestä kasvuyrittäjyysohjelmasta ponnahtanut suomalainen AudioDraft on jo herättänyt kansainvälisen lehdistön kiinnostuksen.

Aalto-yliopiston Aalto Venture Garagesta syntyy kansainväliseen liiketoimintaan ja kasvuun tähtääviä nuoria kasvuyrityksiä. Paikka myös vetää Suomeen ulkomaisia nuoria kasvuyrityksiä. Keväällä järjestetystä ensimmäisestä kasvuyrittäjyysohjelmasta ponnahtanut suomalainen AudioDraft on jo herättänyt kansainvälisen lehdistön kiinnostuksen.

Opiskelijoiden ja kasvuyrittäjien keväällä käynnistämän Aalto Venture Garagen tavoitteena on kehittyä Itämeren alueen merkittävimmäksi kasvuyrityskeskittymäksi.

Räppäri Teemu Yli-Hollon yhtiökumppaneineen perustama AudioDraft oli mukana keväällä järjestetyllä ensimmäisellä Aalto Venture Garagen kasvuyrittäjyysleirillä. Kokeneiden kasvuyrittäjien, pääomasijoittajien ja yrityskehittäjien kansainvälisten verkostojen kautta AudioDraft pääsi myös esittäytymään Yhdysvaltoihin, jossa yllättäen myös New York Times -lehti kiinnostui ja julkaisi jutun lupaavasta kasvuyrityksestä.

"Kansainvälinen julkisuus ja kiinnostus meitä kohtaan on yllättänyt myönteisesti ja innostanut. Aalto Venture Garage on tarjonnut ainutlaatuisen työskentely- ja kohtaamispaikan. Tällaisessa tihentymässä osaamista, kokemusta ja yrittämisen intoa on mielekästä työstää omia ideoita eteenpäin", AudioDraft Oy:n toimitusjohtaja Teemu Yli-Hollo kertoo. 

Aalto Venture Garage syntyi Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja yrittäjien halusta muuttaa suomalaista yrittäjyyskulttuuria nykyistä kasvuhakuisemmaksi. Aalto-yliopiston rahoittaman Garagen toimitilat sijaitsevat entisessä teollisuushallissa Espoon Otaniemessä.  

”Annamme tukea ja tilat yritysidean koulimiseen. Garagessa työskentelee tällä hetkellä useita aloittelevia yrityksiä. Kansainvälisesti menestyneet kasvuyrittäjät, kuten Mårten Mickos, vierailevat täällä säännöllisesti tapaamassa opiskelijoita ja kasvuyrittäjiä. Yrittäjyys asuu täällä”, kertoo Aalto Venture Garagen syntyyn vahvasti vaikuttanut Kristo Ovaska.

Yksi Aalto Venture Garagen tärkeimmistä toiminnoista on Bootcamp-kasvuyrittäjyysleirit, joita järjestetään neljästi vuodessa. Kahden viikon Bootcampille mukaan valitut Itämeren alueen start up -yritykset kehittävät ja testaavat liiketoimintamallejaan kokeneiden yrittäjien ja rahoittajien kanssa.  

”Bootcampilla tiimit työskentelevät yhdessä ja antavat palautetta toisilleen. Vaikka kysymyksessä on onnistumiseen tähtäävä kilpailu, yhdessä tekeminen ja kehittyminen ovat keskiössä", kertoo Juha Ruohonen, Bootcampin päävalmentaja ja Aalto Venture Garagen "Entrepreneur-in-Residence". 

Seuraava Aalto Venture Garagen Bootcamp järjestetään syyskuun kahden viimeisen viikon aikana. Kasvuyrittäjyysleirille odotetaan yli 200 hakemusta eri puolilta maailmaa, joista kymmenen parasta tiimiä pääsee mukaan. Hakemusten viimeinen sisäänjättöpäivä on 8. syyskuuta 2010. 

 

Lisätietoja:

 

Kristo Ovaska

kristo.ovaska@aaltovg.com

+358 50 593 8907

 

Tuomo Kuikka

tuomo.kuikka@aaltovg.com

+358 50 598 4561                 

                                           

Natalie Gaudet

natalie.gaudet@aaltovg.com

+358 50 599 9442

 

 

Aalto Venture Garagen Bootcamp tarjoaa kahden viikon intensiivinen valmennusohjelman kasvuhakuisille start up -yrityksille. Aalto-yliopiston järjestämä Bootcamp on maksuton ja avoin myös muista maista osallistuville tiimeille. Valmentajina toimivat kokeneet kansainväliset yrittäjät ja sijoittajat. Lisätietoja: www.aaltovg.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs