Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 3600:n joukosta voittajiksi! Taitaja9-kilpailun voitto ja skootterit menivät Humppilan yläasteelle Susanna Suonpäälle, Antti Nokkalalle ja Paavo Työkkälälle.

Taitaja2015

3600:n joukosta voittajiksi! Taitaja9-kilpailun voitto ja skootterit menivät Humppilan yläasteelle Susanna Suonpäälle, Antti Nokkalalle ja Paavo Työkkälälle.

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 16:57
Julkaisija: Taitaja2015

Toiseksi tulivat Pikku Mursut Pihtiputaalta ja kolmanneksi Onnenonkijat Sievistä.

Lisää kuvia http://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/Taitaja2015/Taitaja9/

Urheilumaailmasta tuttuun Miltäs nyt tuntuu -kysymykseen voittajajoukkue vastasi lyhyesti ja ytimekkäästi upeaa ja mahtavaa. Jännitys oli kova, se myönnettiin.  Joukkue selviytyi täpärästi finaalikilpailuun, mutta finaalikilpailun kolme tehtävää he suorittivat ylivoimaisesti nopeiten.

Taitaja9-finaalikilpailu käytiin Taitaja2015-tapahtumassa tiistaina 5.5.2015. Aamulla 36 peruskoulun yhdeksäsluokkalaisista koostuva kilpailujoukkuetta saapui Turun Messu- ja Kongressikeskuksen auditorioon mittelöimään Taitaja9 -mestaruudesta.

36 finalistijoukkuetta olivat valikoituneet ympäri Suomen järjestettyjen semifinaalien (paikalliskilpailuiden ja aluekilpailuiden) kautta 1200 kolmihenkisen joukkueen joukoista. Kilpailujoukkueet tulivat seuraavilta paikkakunnilta: Vimpeli, Uusikaupunki, Posio, Halsua, Nivala, Pielavesi, Pieksämäki, Petäjävesi, Kirkkonummi, Sievi, Vihti, Pihtipudas, Helsinki, Kitee, Kajaani, Humppila, Urjala, Varkaus, Pornainen, Kaarina, Masku, Lieto, Laitila, Mikkeli, Lapua, Ulvila, Joensuu, Eura, Kinnula, Kotka, Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti, Lempäälä ja Ikaalinen

Kilpailutehtäviä olivat mm. hoitotarvikkeiden tunnistus, suolaliuosten väkevyyden mittaaminen, pakkauslaatikon kokoaminen ja täyttäminen, mausteiden tunnistaminen, karkkipurkkien lajittelukoneen korjaus ja testaus sekä yhtälöiden ratkominen.

Taitaja9-kilpailu täytti maaliskuussa 13 vuotta. Kilpailun isä, Pekka Ruokomäki sai idean kilpailuista syksyllä 2001. Espoon Matinkylässä ammattikoulun opettajana toiminut Ruokomäki pohti, miten kone-, metalli- ja sähköalojen imagoa olisi mahdollista parantaa. Syntyi idea kädentaitokilpailuradasta. Tavoitteena oli saada sekä nuoret tekijät että yleisö kiinnostumaan.

”Ensimmäinen kilpailu järjestettiin maaliskuussa 2002. Nyt 13 vuoden jälkeen on mahdollista nähdä, että pienestä ideasta syntyi jotakin suurta. Kilpailu on Suomen ponnistelujen avulla levinnyt jo useaan muuhunkin maahan”, kertoi Skills Finland ry:n Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen avajaispuheessaan.

Taitaja9-kilpailu antaa oivan mahdollisuuden eri ammattialoihin tutustumiseen.
Yhdeksäsluokkalaiset ovat jo tehneet valintansa lukion ja ammatillisen koulutuksen välillä, mutta lukiolaisille ammatinvalinta on vieläkin edessä, ja tänä päivänä on normaalia vaihtaa työuransa aikana ammattia useammankin kerran.

  ”Taitaja9-kilpailun vanha mainoslause on ”Parempaa tekemistä käsillesi”. Vaikka kilpailujen tavoitteena on kädentaitoa vaativien alojen tuntemuksen lisääminen, kilpailussa menestymisen salaisuus piilee yhtälailla ihmissuhteissa: ryhmätyötaidoissa ja ennen muuta muiden osaamisen huomioimisessa. Tänään palkintoskootterit sai se joukkue, joka kädentaitojen lisäksi osasi parhaiten huomioida myös toisensa”, kiteyttää Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen.

Lisätietoja:
Nina Routi
puh. 044 051 6565
nina.routi@lskky.fi

Kuvateksti Taitaja9-voittajajoukkue (vasemmalta Antti, Susanna, Paavo)

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs