Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 20-vuotias SeAMK katsoo luottavasti eteenpäin

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

20-vuotias SeAMK katsoo luottavasti eteenpäin

Artikkeli.
Julkaistu: 05.02.2013 klo 13:58
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun 20-vuotisjuhlassa ja uuden Frami F:n vihkiäisjuhlassa muisteltiin menneitä ja ennakoitiin tulevaa. Juhlaan osallistui noin 300 kutsuvierasta, joista lähes 20 henkilöä tuli yhteistyökorkeakouluista eri puolilta maailmaa. Valtiovallan tervehdyksen toi sairastuneen pääministerin sijasta sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Rehtori Tapio Varmola loi puheessaan katsauksen SeAMKin 20-vuotiseen historiaan. Kun korkeakoulu perustettiin, se toimi Seinäjoen lisäksi viidellä paikkakunnalla. Korkeakoulukampuksen muodostuminen Seinäjoen keskustaan sai alkunsa vuosituhannen vaihteessa. Kymmenessä vuodessa Framin alueelle on syntynyt yrityksille, ammattikorkeakoululle ja yliopistoille toimintaympäristö, jossa on edellytyksiä yhdistää koulutusta, tutkimusta ja innovaatioita uudella tavalla.

- Frami F -rakennuksessa on luotu edellytykset nykyaikaiselle oppimisympäristölle, vuorovaikutteiselle opetukselle ja oppimiselle. Toivon, että tästä rakennuksesta muodostuu kohtaamispaikka opiskelijoille, opettajille, tutkijoille ja kehittäjille yli yksikkörajojen. Yhtä tärkeää, on että olemme avoimia ympäröivään yhteiskuntaan. Avoimen kampuksen luominen on yhteinen tavoitteemme, Varmola totesi.

Kun nuorten koulutusta on koottu Seinäjoelle, on samalla haettu uusia toimintamalleja aikuiskoulutukseen sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaan.

- SeAMK on menestyksekkäästi toteuttanut maakuntakorkeakoulutoimintaa Järviseudulla ja toimintaa on laajennettu Kauhavalle, Ähtäriin, Kurikkaan ja Kauhajoelle, Varmola kertoi.

Ammattikorkeakoulujen toimiluvat hakuun

Hallituksen esitys ammattikorkeakoululainsäädännön uudistamisesta on tulossa Eduskunnan käsittelyyn tässä kuussa. Lain keskeinen sisältö liittyy ammattikorkeakoulujen toimilupien, koulutusvastuiden ja rahoitusmallin uudistamiseen.

- SeAMK tulee hakemaan itsenäistä toimilupaa tämän vuoden aikana ja pyrkii toimimaan nykyisillä koulutusaloilla. Uskomme, että toimintamme tulosten laatu kahdelta vuosikymmeneltä vakuuttaa valtioneuvoston, Varmola sanoi.

Juhlassa oli mukana strategisia yhteistyökumppaneita seitsemästä korkeakoulusta neljästä maanosasta.

- Tavoitteemme on jatkaa strategisten kumppanuuksien kehittämistä mm. uusilla kaksoistutkinto-ohjelmilla sekä vahvistamalla TKI-toiminnan verkostoja.

Entiset reseptit pätevät tulevaisuudessakin

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko välitti pääministeri Kataisen tervehdyksenä, että Pohjanmaa tunnetaan oma-aloitteisuudesta ja yrittäjyydestä ja näitä ominaisuuksia tarvitsemme jatkossakin. Risikko arvioi, että korkeakoulun menestys perustuu tuulevaisuudessakin korkeatasoisen opetukseen sekä oman alueen elinkeinoelämän ja julkisen sektorin kehittämisen.

- SeAMK on arvostettu korkeakoulu, pidetään se sellaisena jatkossakin, Risikko totesi.

Opiskelijakunta Samon hallituksen puheenjohtaja Matti Leppäaho kannusti opiskelijoita osallistumaan koulutusrajat ylittäviin projekteihin sekä vaalimaan yhteisöllisyyttä kampuksella. Hän myös ilmaisi huolensa opintotuen muuttamisesta osittain tai kokonaan lainapainotteiseksi.

Juhlan musikaalisesta osuudesta vastasivat Seinäjoen kaupunginorkesteri solistinaan Tiina-Maija Koskela sekä SeAMKin kulttuurituotannon opiskelijat Fame-musikaalin lauluillaan.

Soile Yli-Mäyryn Digitaalinen orja katsoo luontoon

Juhlan jälkeen taiteilija Soile Yli-Mäyry kertoi Frami F:n ravintolasaliin tekemästään taideteoksesta, jolle hän on antanut nimen Digitaalinen orja. Puhalletusta lasista tehty taideteos kertoo Yli-Mäyryn mukaan ihmisen särkyvyydestä digitaalisessa maailmassa.

- Hahmon katse on joelle päin, luontoon, josta ihminen aina saa apua. Sillä on apua anovat ylös kohotetut kädet ja kädet, joita tarvitaan ymmärryksen lisäämisen digitaalisessa maailmassa. Teoksen värit noudattavat samoja pastellisävyjä, joita on rakennuksessakin, Yli-Mäyry kertoi.

Kuvaajana juhlassa oli Timo Aalto. Voit katsoa ja ja ladata kuvia alla olevien linkkien kautta.

Lisätietoja:
Auli Laitila
viestintäpäällikkö
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
p. 040 8304109
auli.laitila@seamk.fi

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs