Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Yli puolet mobiililiittymistä vailla tiedonsiirtorajoituksia

Viestintävirasto

Yli puolet mobiililiittymistä vailla tiedonsiirtorajoituksia

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2016 klo 12:32
Julkaisija: Viestintävirasto

Viestintäviraston julkaisemien tuoreiden toimialatietojen mukaan suomalaiset hyödynsivät mobiiliverkon tiedonsiirtoa aiempaa innokkaammin vuonna 2015. Mobiilidatan kasvu kiihtyi jo kolmatta vuotta peräkkäin ja tämä matkaviestinverkossa siirretyn tiedon määrä lähes kaksinkertaistui vuodesta 2014. Kehitystä edisti osaltaan tiedonsiirtoon liittyvien rajoitusten väheneminen. Useammasta kuin joka toisesta mobiililiittymästä voitiin käyttää laajakaistaa hankitun tiedonsiirtonopeuden puitteissa ilman rajoituksia.

Mobiilidatan käyttö näyttää vähentävän jossain määrin perinteisten puhe- ja viestintäpalvelujen käyttöä. Vuonna 2015 suomalaista kohden soitettiin vajaat 4 tuntia matkapuheluja kuukaudessa, mikä oli lähes edellisvuoden tasolla. Tekstiviestien määrä sen sijaan laski edellisvuodesta noin 12 prosenttia. Viime vuonna jokaista suomalaista kohden lähetettiin 44 tekstiviestiä kuukaudessa.

Kiinteän verkon laajakaistaliittymien määrä pysyy vakaana

Suomessa oli vuoden lopussa 1,73 miljoonaa kiinteän verkon laajakaistaliittymää. Modernien laajakaistatekniikoiden yleistyminen eteni tasaisesti ja pääosin valokuitua hyödyntävien liittymien määrä kasvoi. Tämä näkyi siten, että kaikista kiinteän verkon laajakaistaliittymistä jo 24 prosenttia oli yhteysnopeudeltaan vähintään 100-megaisia.

Tietoa myös muista viestintäpalveluista sekä tietoturvasta ja toimivuudesta

Suomalaisten viestintäverkkojen ja -palvelujen toimivuus ja tietoturva olivat vuonna 2015 hyvällä tasolla. Suurin osa toimivuushäiriöistä koski matkaviestinverkkoja. Merkittäviä haittaohjelmaepidemioita ei vuoden aikana ollut.

Tiedot perustuvat Viestintäviraston julkaisemaan toimialakatsaukseen, joka sisältää kattavasti tietoa toimialan kehityksestä vuonna 2015. Yllä mainittujen teemojen lisäksi katsauksessa käsitellään muun muassa taajuuksien käyttöön ja postipalveluihin liittyviä kysymyksiä.

Viestintäviraston toimialakatsaus 1/2016

Lisätiedot:

Viestintämarkkina-asiantuntija Hanne Mikkonen, p. 0295 390 652
Viestintämarkkina-asiantuntija Petri Järvikuona, p. 0295 390 104

Viestintävirasto varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäpalvelut. Huolehdimme siitä, että puhelin- ja internetyhteydet toimivat, televisio näkyy, radio kuuluu ja posti kulkee kaikkialla Suomessa. www.viestintävirasto.fi

Seuraa meitä myös Twitterissä: @viest_virasto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs