Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Yleispalveluvelvoitteet kotimaan pakettipalveluista poistuvat

Viestintävirasto

Yleispalveluvelvoitteet kotimaan pakettipalveluista poistuvat

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2016 klo 10:00
Julkaisija: Viestintävirasto

Kaikkien kuluttajien ja yritysten saatavilla tulee olla niin sanottuun yleispalveluun kuuluvia perustason postipalveluja. Viestintävirasto poistaa Posti Oy:n yleispalveluvelvoitteen kotimaan pakettipalveluista sekä ulkomailta Suomeen saapuvista pakettipalveluista, koska vastaavia palveluita tarjoavat useat kilpailevat yritykset. Posti Oy:llä säilyy yleispalveluvelvoite tarjota pakettipalveluja Suomesta ulkomaille.

Kotimaan pakettipalvelut sekä ulkomailta saapuvien pakettien palvelut ovat kattavasti kaikkien käyttäjien saatavilla koko Suomessa markkinaehtoisesti. Siksi ei ole enää välttämätöntä määrätä yritystä tarjoamaan näitä palveluita.

Viestintävirasto on selvittänyt pakettipalvelujen tarjontaa ja käyttäjien mahdollisuuksia saada yleispalveluun kuuluvia pakettipalveluja. "Markkinoiden arviointi osoittaa, että kotimaan pakettipalveluita tarjoaa Suomessa usea keskenään kilpaileva yritys. Samoin ulkomailta Suomeen saapuvien pakettipalvelujen markkinalla toimii lukuisia keskenään kilpailevia yrityksiä", kertoo Kuluttajansuoja-ryhmän päällikkö Merja Saari.

Kuluttajille ja pienille yrityksille tarkoitettujen ulkomaille lähetettävien pakettipalvelujen tarjonnassa ei Viestintäviraston tekemän analyysin perusteella ole riittävästi kilpailua, jotta kohtuuhintaisten palvelujen saatavuus olisi turvattua. Siksi Viestintävirasto jättää voimaan Posti Oy:n velvoitteen tarjota pakettipalveluja Suomesta ulkomaille.

Yleispalvelu takaa kohtuuhintaiset kirje- ja pakettipalvelut

Kohtuuhintaisten perustason kirje- ja pakettipalvelujen eli postin yleispalvelun saatavuus on taattu kaikkialla Suomessa. Yleispalvelu turvataan postilailla, jonka noudattamista Viestintävirasto valvoo.

Viestintävirasto arvioi säännöllisesti kirje- ja pakettipalvelujen markkinoita. Jos markkinoiden arvioinnista selviää, ettei yleispalvelu ole turvattu ilman yleispalveluyrityksen nimeämistä, nimeää virasto yhden tai useamman postiyrityksen yleispalveluyritykseksi palvelun turvaamiseksi.

Päätös 28.6.2016

Postilaki

Lisätietoja antavat
Päällikkö Merja Saari, 0295 390 541
Lakimies Marko Priiki, 0295 390 596

Viestintäviraston sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@viestintavirasto.fi (ilman ääkkösiä)

Viestintävirasto varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäpalvelut. Huolehdimme siitä, että puhelin- ja internetyhteydet toimivat, televisio näkyy, radio kuuluu ja posti kulkee kaikkialla Suomessa. www.viestintävirasto.fi

Seuraa meitä myös Twitterissä: @viest_virasto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs