Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Yhtiökokous suosittelee luontokeskus Oskarin myyntiä

Metsähallitus

Yhtiökokous suosittelee luontokeskus Oskarin myyntiä

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 16:16
Julkaisija: Metsähallitus

- Linnansaaren kansallispuiston asiakaspalvelu järjestetään uuteen kuosiin

Metsähallituksen ja Rantasalmen kunnan yhteistiedote 29.3.2016

 Luontokeskus Oskarin eli Kiinteistö Oy Järviluonnonkeskuksen yhtiökokous esittää osakkeenomistajille, Metsähallitukselle ja Rantasalmen kunnalle, että Rantasalmen keskustassa sijaitseva Linnansaaren luontokeskus Oskari myydään. Luontokeskuksen vetovoima on hiipunut ja kävijämäärät laskeneet ratkaisevasti, kun taas Linnansaaren kansallispuiston käyttö on pysynyt erinomaisena: 30 000 käyntiä vuosittain. Jatkossa Metsähallitus aikookin kehittää asiakaspalvelua kansallispuistossa, mikäli hiljenneen luontokeskuksen myynti hyväksytään omistajatahojen puolelta.

Oskarin kävijämäärät ovat laskeneet lähes puoleen viimeisen kymmenen vuoden aikana, vuonna 2014 luontokeskuksessa vierailtiin 8 000 kertaa. Sijaintinsa ja kulkuyhteyksien vuoksi Oskari ei ole enää tavoittanut kansallispuistojen kävijöiden enemmistöä.  Tiloille on haettu muuta käyttöä esimerkiksi yritys- ja opetusalalta sekä harraste- ja vapaa-ajan toimijoilta, mutta kiinteistön ylläpitokulut kattavaa pidempiaikaista ja jatkuvaluonteista käyttövaihtoehtoa ei ole löytynyt. 

”Tavoitteenamme on vahvistaa kuntayhteistyötä ja hanketoimintaa sekä kehittää luontomatkailua alueen yrittäjien kanssa. Kannustammekin yrityksiä kehittämään opastuspalveluja juuri kansallispuistoon, jossa kävijätkin ovat. Linnansaari tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia erilaisille tapahtumille ja vapaaehtoistoiminnalle”, sanoo Metsähallituksen aluepäällikkö Jouni Aarnio.

 Yhä useampi kävijä saa tietonsa kansallispuistosta ja retkeilystä verkkosivujen ja sosiaalisen median avulla eikä enää luontokeskuksista.  Metsähallitus kehittää myös mobiiliopastusta. 

 Luontokeskus Oskari avattiin yleisölle vuonna 1994 palvelemaan Linnansaaren kansallispuiston kävijöitä. Kiinteistön omistaa Kiinteistö Oy Järviluonnonkeskus, jonka omistus jakautuu Metsähallituksen ja Rantasalmen kunnan kesken.

 Rakennuskiinteistön pinta-ala on noin 1 200 neliömetriä sisältäen muun muassa auditorion, myynti- ja kahvilatilat, opetustilat sekä toimistotilaa.

  

Lisätietoja:
Metsähallitus, aluepäällikkö Jouni Aarnio:  jouni.aarnio@metsa.fi, puh.  040 735 2804

www.luontoon.fi/linnansaari

 

 

 

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs