Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Vaikuta! -menetelmä vastaa opetussuunnitelman haasteisiin

Taksvärkki ry

Vaikuta! -menetelmä vastaa opetussuunnitelman haasteisiin

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 14:40
Julkaisija: Taksvärkki ry

Taksvärkki ry tarjoaa koulujen käyttöön välineitä nuorten näköiseen vaikuttamistyöhön ja aktiiviseen kansalaisuuteen kannustamiseen.

Taksvärkin vapaaehtoiset kansainvälisyyskouluttajat kokoontuivat vuoden alussa Helsinkiin tutustumaan Vaikuta! -menetelmään. Ohjaajakoulutus, jossa menetelmää kokeiltiin käytännössä, osoittautui innostavaksi ja ryhmähenkeä vahvistavaksi kokemukseksi. 

Nyt koulutettuja Taksvärkin vapaaehtoisia voi tilata maksutta ohjaamaan Vaikuta! -työpajan kouluihin ympäri Suomea. Työpaja taipuu lukuisiin oppiaineisiin, ja se tukee uuden opetussuunnitelman laaja-alaisten osaamiskokonaisuuksien toteutusta. Menetelmä tukee nuorten kasvua aktiivisiksi kansalaisiksi ja innostaa tarttumaan toimeen asioiden muuttamiseksi.

Kriittiseen pedagogiikkaan perustuvassa Taksvärkin kehittämässä vaikuttamistyöpajassa opettaja tai ohjaaja johdattaa nuorten ryhmän prosessiin, jossa tartutaan yhdessä valittuun ongelmaan ja toimitaan sen ratkomiseksi. Osiin pilkkomalla ongelma muuttuu pienemmäksi ja helpommin lähestyttäväksi.Oppilaskunnan hallituksessa voidaan esimerkiksi pohtia, miten kouluviihtyvyyttä voisi parantaa. Toteutus voi olla radiospotti, seinämaalaus tai esimerkiksi kuvateatteri. Yhteistä on, että ongelmasta tiedotetaan ja viesti saadaan kuuluville tai näkyville myös lähiympäristöön.

Menetelmä sopii erityisesti yläkouluun ja toisen asteen oppilaitoksiin. Vaikuta! -ohjaajan opas on myös tarjolla verkossa: http://www.taksvarkki.fi/tv/wp-content/uploads/2011/07/vaikuta-opas-nettiversio.pdf. 

Lisätietoa:
Anna Kivimäki, globaalikasvatuksen suunnittelija, anna.kivimaki@taksvarkki.fi, 050 348 5668

Taksvärkki ry on suoraa toimintaa nuorelta nuorelle! Tuemme lasten ja nuorten oikeuksien toteutumista kehitysmaissa ja kannustamme suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.

Taksvärkki-keräyksiä, kehitysyhteistyötä, globaalikasvatusta – vuodesta 1967.

www.taksvarkki.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs