Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Uusi kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone avataan vappuna Lappeenrannan Linnoituksessa

Lappeenrannan kaupunki

Uusi kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone avataan vappuna Lappeenrannan Linnoituksessa

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2015 klo 10:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan.)

Kehruuhuone avaa ovet moderniin karjalaisuuteen lähikulttuuriin ja lähiruokaan luottaen

Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone avataan Linnoituksessa 30.4.2015. Yksilöllisesti räätälöityjen palveluiden ja ympärivuotisen tapahtumatoiminnan myötä Kehruuhuone elävöittää Linnoituksen aluetta merkittävästi. Mukana Linnoituksen elävöittämisessä on myös Lappeenrannan kaupunki.


Säännöllistä ohjelmaa tarjoavan Kehruuhuoneen kantavina voimina ovat moderni karjalaisuus, lähikulttuuri ja lähiruoka. Kehruuhuoneen toimitusjohtaja Sari Kaasisen mukaan Kehruuhuone elää ajassa kunnioittaen samalla sekä alueen että rakennuksen historiaa. Kehruuhuoneella arvostetaan paikallista osaamista, ja lähiruoka kaikkine vivahteineen on Kehruuhuoneen keittiön kulmakivi.

− Toiminta perustuu muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja -tapahtumien sekä erilaisten kurssien ja koulutustilaisuuksien järjestämiseen. Maakunnassa on upea määrä erilaisia kulttuurin- ja taiteentekijöitä, joiden toivotaan löytävän Kehruuhuoneelle. Monipuolista ohjelmaa ja korkeatasoisia sisältöjä tuotetaan niin omiin, kuin tilattuihin tuotantoihin ja tapahtumiin. Kaikki taiteenlajit saavat sijansa Kehruuhuoneen ohjelmistossa, kertoo Kaasinen.

Kulttuuri- ja koulutustilaisuuksien ohella Kehruuhuoneen keskeistä toimintaa ovat kahvila-ravintolapalvelut, erikokoisten tilojen ulosvuokraus sekä erilaisten juhlien ja muiden tapahtumien järjestäminen. Esimerkiksi perhejuhlien viettäjille ja yrityksille on tarjolla 300 hengen juhlasali ja kaksi yli 40 hengen kabinettia. 

Kehruuhuoneen toiminnassa huomioidaan vuodenajat sekä vuotuiset juhlaperinteet ja -tavat. Kehruuhuone Oy:n toiminnasta vastaa eri alojen ammattilaisista koostuva yhteenliittymä.

− Me sytytämme Linnoitukseen valot. Ja ne valot eivät sammu viideltä iltapäivällä, lupaa Kaasinen.

Linnoitus täyttyy uusista tapahtumista

Kesällä 2015 Kehruuhuone järjestää tai on mukana tuottamassa muun muassa seuraavia tapahtumia: Pikku Prinssi -lastennäytelmä 20.5.−5.6., Kehruuhuoneen juhannusjuhlat 19.6., Humppaa & Skumppaa -tapahtuma heti juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna 25.−28.6. sekä Västinki - kalevalaisen soiton ja laulun päivät 29.7.−1.8.

Lapset ja lapsiperheet saavat oman tapahtumasarjansa: Lasten lauantai -tapahtuman, jonka avaa lauantaina 2.5. lastenmusiikkiyhtye MIMMIT! Myös senioreille on luvassa omia tapahtumia, joista tiedotetaan myöhemmin. Tapahtumatuottamisen lisäksi Kehruuhuone vastaa Lappeenrannan kesäteatterin yleistoiminnasta ja kesäteatterialueen kehittämisestä.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut on kokoamassa yhteistyössä Kehruuhuoneen ja alueen muiden toimijoiden sekä kulttuuriväen kanssa uutta Lappeenrannan Linnoituksen Vanhan kaupungin päivät -tapahtumaa. Elokuun alkuun ja Lappeenrannan kaupungin syntymäpäivään ajoittuvan tapahtuman tavoitteena on kunnioittaa Linnoitusta Lappeenrannan syntymäkehtona ja vaalia sen historiallista perimää sekä korostaa Linnoituksen toiminnallisuutta.

− Uusi tapahtuma nojaa vanhaan hyvään talkooperinteeseen tavoitteenaan tuottaa kaupungille ja kaupunkilaisille jotain missä kulttuuri kukoistaa elävänä ja missä Linnoituksen perinne elää historiaansa nykypäivässä. Maailmalla vanhat kaupungit on yleisesti ymmärretty elävinä kaupunkiensa kulttuurisina keitaina, kertoo Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio.

Kehruuhuoneen, kesäteatterin ja Lappeenrannan museoiden yhteisillä Kesäpäivä Linnoituksessa -paketeilla houkutellaan ryhmämatkailijoita Lappeenrantaan. Paketteihin sisältyy kesäteatteriesitys, museokäynti sekä kahvi-/ruokatarjoilu ja muuta ohjelmaa valitusta paketista riippuen.

− Kehruuhuone tuo Linnoitukseen uutta elämää ja lisää tapahtumatarjontaa alueella. Houkuttelemme kävijöitä yhdistämällä voimamme ja tekemällä yhteistyötä monin tavoin. Kehruuhuone suunnittelee muun muassa erityisen Kannas-menun museoiden kesän suurnäyttelyyn Avojaloin – 10 elämää Karjalan Kannaksella, iloitsee taidemuseon amanuenssi Mona Taipale.

− Linnoituksen Vihreään makasiiniin puolestaan tulee kesäksi esille nostalginen valokuvanäyttely, jonka keskellä Kehruuhuone järjestää tansseja ja muita yleisötilaisuuksia. Lisäksi museo tuottaa Linnoitus-aiheisen valokuvanäyttelyn Kehruuhuoneelle tulevana kesänä.

Uuden kohtauspaikan sydämenä sykkii kahvila-ravintola

Kehruuhuoneen sydän on kahvila-ravintola, jossa on A-oikeudet ja vehreä terassialue. Kahvila palvelee myös lounasasiakkaita ja kahvilasta saa tilaustuotteita kotiin vietäväksi. Erilaisia buffet-kattauksia järjestetään vuoden kierron ja tilaisuuksien mukaan.

Esimerkiksi heti avajaisvappuna vappubrunssilla ja äitienpäivän konserttilounaalla pääsee maistelemaan Kehruuhuoneen keittiön antimia. Kahvila- ja ruokapalvelut perustuvat lähiruoka-ajatteluun.

− Sekä modernit että perinteiset karjalaiset ja muut tämän päivän herkut valmistetaan paikan päällä. Raaka-aineet ovat paikallisia ja mahdollisuuksien mukaan luomua. Kahville tullessaan asiakas saa aina lämpimän vastaanoton, iloista palvelua sekä tuoreita leivonnaisia ja kahvia, vinkkaa Kiisa Kemppainen, joka vastaa Kehruuhuoneen kahvilan palveluista.


Kehruuhuoneen taustaa

Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti 18.8.2014 korjata Linnoituksen alueen vanhan urheilutalon, jonka nimeksi palautettiin Kehruuhuone. Toimijaksi kaupunki valitsi avoimen tarjouskilpailun perusteella Sari Kaasisen.

Kehruuhuone on vanha nimitys naisten työvankilalle. Niissä vangeilla teetettiin lähinnä käsitöitä, kuten kehruuta. Suomessa on ollut kaksi kehruuhuonetta: Turussa vuosina 1730–1882 ja Lappeenrannassa 1818–1882.  Lappeenrannan Kehruuhuoneen naisvankien siirryttyä Hämeenlinnaan on talo toiminut miesten vankilana, tanssipaikkana ja viimeisimmäksi urheilutalona, jossa on niin nyrkkeilty kuin pelattu tennistä.


Lisätietoja:

Kehruuhuone
Toimitusjohtaja Sari Kaasinen, puh. 050 564 0930
sari.kaasinen@kehruuhuone.fi

Lappeenrannan kaupunki
Tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio, puh. 0400 155 597
jorma.kallio@lappeenranta.fi

Lappeenrannan kaupunki
Taidemuseon amanuenssi Mona Taipale, puh.040 563 7618
mona.taipale@lappeenranta.fi

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs