Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tukes tuo arkajalat SuomiAreenalle

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Tukes tuo arkajalat SuomiAreenalle

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2016 klo 12:32
Julkaisija: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) osallistuu SuomiAreenaan työ- ja elinkeinoministeriön mukana tiistaina ja keskiviikkona, 12.-13.7.2016. Tukes tuo tapahtumaan tietoa kuluttajapalveluiden turvallisuudesta #arkajalka-kampanjallaan. 

- Kesällä erilaisten elämys- ja ohjelmapalveluiden tarjonta on runsaimmillaan. Kuluttajapalveluiden tarjoajalla on aina vastuu palveluidensa turvallisuudesta, mutta myös kuluttajat voivat vaikuttaa asiaan. Tunne omat rajasi ja kunnioita niitä, on #arkajalka -kampanjamme keskeisin viesti, viestintäjohtaja  Johanna Salomaa-Valkamo Tukesista kertoo.

Palveluntarjoajan velvollisuuksia ovat muun muassa yleinen huolellisuusvelvollisuus ja velvollisuus ilmoittaa onnettomuuksista ja vakavista läheltä piti -tilanteista viranomaiselle. Suuresta osasta kuluttajapalveluita pitää laatia myös turvallisuusasiakirja, johon kirjataan, miten palveluun liittyvät vaarat on tunnistettu, miten riskit hallitaan ja miten niistä kerrotaan palveluja ostaville asiakkaille.

Keskeistä palvelun turvallisuuden kannalta on, että kuluttaja saa palvelun turvallisen käytön kannalta riittävät tiedot ja tarvittavan perehdytyksen. Tietojen perusteella kuluttaja saa oikean käsityksen palvelun luonteesta ja voi arvioida sen sopivuuden itselleen. Myös kuluttajan on toimittava turvallisuushakuisesti, noudatettava annettuja turvallisuusohjeita ja tunnistettava oman osaamisensa ja kuntonsa rajat.

Kuluttajapalveluiden valvonta siirtyi toukokuun alussa 2016 Tukesiin kunnilta, kun kuluttajaturvallisuuslakia uudistettiin.

Kerro, mitä et ainakaan tekisi 

SuomiAreenassa Tukesin osastolla kuka tahansa voi tulla kertomaan asian, jota ei ikinä uskaltaisi tehdä ja käydä valokuvassa tussitaulun kanssa.  Julkaisemme kuvat Facebook-sivuillamme, mistä kampanjaan osallistuvat voivat helposti käydä jakamassa oman #arkajalka-kuvansa. 

Kampanjaan voi osallistua elokuun loppuun saakka ja myös SuomiAreenan  ulkopuolella. Arkajalaksi voit ryhtyä kertomalla oman kammosi, kuvaamalla itsesi ja tägäämällä kuvaan #arkajalka Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. Kuvansa jättäneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto elämykseen. Arkajalkojen lisäksi Tukes lähettää Porista myös live-lähetyksiä kumpanakin päivänä kello 13 jälkeen. Liveä voit seurata Tukesin Facebookista

Tukesin edustajat päivystävät työ- ja elinkeinoministeriön teltalla Porin kauppatorilla, MTV-lavan lähellä. TEM on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista.

Tukesin kuluttajapalveluiden keskitettyyn turvallisuusvalvontaan voit tutustua tarkemmin täältä.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo,

puh: 0295052481

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@tukes.fi

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo ja edistää teknistä  turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta sekä kuluttaja- ja kemikaaliturvallisuutta Suomessa. Tavoitteenamme on turvallinen, luotettava ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Valvomme toimialojemme tuotteita, palveluita ja tuotantojärjestelmiä ja toimeenpanemme niihin liittyvää lainsäädäntöä.  Toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.

Seuraa Tukesia somessa:

Twitter: @tukesinfo

Facebook: turvallisuusjakemikaalivirasto

LinkedIn: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Instragram: @tukesinfo

Youtube: Tukesinfo

SlideShare: Tukesinfo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs