Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tasoltaan huikea Ja kitara soi -festivaali tarjoaa maailman kantaesityksiä

Lappeenrannan kaupunki

Tasoltaan huikea Ja kitara soi -festivaali tarjoaa maailman kantaesityksiä

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Näissä konserteissa ei aika käy pitkäksi! Ennakkolipunmyynti on alkanut.

Lappeenrannassa marraskuun 9. päivänä käyntiin pyörähtävä XV Ja kitara soi -festivaali juhlii tänä vuonna 15:ttä syntymäpäiväänsä. Klassisen kitaramusiikin viisipäiväinen festivaali soi musiikkiopiston Helkiö-salissa, Vanhalla Raatihuoneella, Lappeenranta-salissa ja Kehruuhuoneella. Tapahtuman liput ovat Lippupisteellä myynnissä. 

Viidentoista vuoden aikana festivaalista on kehittynyt taiteellisesti korkeatasoinen tapahtuma, jonka konserteissa on kuultu lukuisia kitaramaailman tähtiä niin kotimaasta kuin muualtakin maailmasta. Festivaalin taiteellinen johtaja on kitarataiteilija Jyrki Myllärinen ja tapahtuman tuottaa Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut – Lappeenranta Event. 

– Juhlavuoden monipuolinen ohjelma tarjoaa varmasti jokaiseen makuun mieluisaa kuultavaa, sillä luvassa on todella herkullinen musiikillinen kattaus barokista romantiikan kautta aina uusimpaan musiikkiin. Ohjelmassa on niin vakavaa kuin hauskaakin musiikkia eikä aika tule käymään konserteissa pitkäksi, lupaa Myllärinen. 

Ja kitara soi -festivaalin ohjelmassa on viisi konserttia, joiden esiintyjäkaarti koostuu suomalaisista huippuartisteista. Keskiviikon avauskonsertissa musiikkiopistolla kuullaan saksalaisen Hans Werner Henzen vaikuttava monologiooppera El Cimarrón, joka kertoo kuubalaisen vapaustaistelijan Esteban Montejon tarinan. El Cimarronin roolissa kuullaan baritoni Jussi Lehtipuuta, jonka taustavoimina konsertissa soittavat kitaristi Otto Tolonen, huilisti Mikael Helasvuo ja lyömäsoittaja Harri Lehtinen

Festivaalin aikana tullaan kuulemaan myös maailman kantaesityksiä. Torstaina kuultava säveltäjä Harri Vuoren kitarakonsertto on XV Ja kitara soi -festivaalin tilausteos Lappeenranta-salissa. Konsertissa soittavat Lappeenrannan kaupunginorkesteri ja kitarasolisti Jyrki Myllärinen. Orkesteria johtaa Jan Söderblom

Suomalaisen huilutaiteen monipuolista mestaria, Mikael Helasvuota kuullaan paitsi edellä mainitussa H.W. Henzen oopperassa myös perjantaina aivan erilaisessa musiikillisessa maailmassa, barokkikonsertissa Kuka oli J.S. Bach?  Helasvuon partnerina soittaa suomalaiseen tähtikaartiin kuuluva fortepianisti Tuija Hakkila. Vanhan Raatihuoneen konsertissa Hakkila soittaa Silbermann-fortepianoa, joka oli J.S. Bachille rakas soitin. 

Kehruuhuoneen lauantai-illan rennossa konsertissa lavalla tepastelee suomalaisten huippusolistien muodostama Kekkonen-kvartetti. Illan aikana lavalla nähdään myös ryhmä mekaanisia peltileluja säveltäjä Tiina Myllärisen multimediateoksessa play/off, jonka solistina toimii kitaristi Otto Tolonen

Sunnuntain 13.11. päätöskonsertti musiikkiopiston salissa on samalla Jyrki Myllärisen toisen tohtorikonsertin kenraali Moderni modernimpi. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Magnus Lindbergin upea Linea d´ombra kamariyhtyeelle sekä kahden uuden soolokitarateoksen sävellyksen kantaesitykset Ville Raasakalta ja Lauri Kilpiöltä

Festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaavan Jyrki Myllärisen mukaan lappeenrantalaisyleisön ilahduttava aktiivisuus on ollut yksi merkittävimmistä Ja kitara soi -festivaalin taustavaikuttajista. 

– Yleisö on vahvalla mukanaolollaan inspiroinut minua ja festivaalin muita järjestäjiä alusta alkaen. Olen saanut yleisöltä paljon uskoa ja energiaa pitkäjänteiseen työhön festivaalin kehittämisen parissa, Myllärinen kiittää. 

Ennakkolippujen myynti on jo alkanut Lippupisteen myyntipaikoissa sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä kaupungintalolla. Winkki on avoinna ma−ke klo 8−16, to 8–17, pe 8–16. Winkin ennakkotarjouksena kaikki kaupunginorkesterin 10.11. konserttiin lipun ostaneet saavat festivaalin muihin esityksiin peruslipun puoleen hintaan. Tarjous on voimassa 8.11.2016 asti. 

Ja kitara soi -festivaalin koko ohjelma ja lisätiedot löytyvät Lappeenrannan kaupungin tapahtumat-sivuilta www.lappeenranta.fi/tapahtumat.

 Lisätietoja: 

Ja kitara soi -festivaalin taiteellinen johtaja
Jyrki Myllärinen, puh. 046 524 0323, jyrki.myllarinen@uniarts.fi 

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori
Jorma Kallio, puh. 0400 155 597, jorma.kallio@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs