Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Talkooleiri päättyi Vongoivalla Urho Kekkosen kansallispuistossa – talkooleirejä myös tulevaisuudessa

Metsähallitus

Talkooleiri päättyi Vongoivalla Urho Kekkosen kansallispuistossa – talkooleirejä myös tulevaisuudessa

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 10:00
Julkaisija: Metsähallitus

Voingoivan turvekammin uudistustalkoot UK-kansallispuiston ytimessä päättyivät viikonloppuna. Ahkerat leiriläiset pystyttivät vanhan kammin sijoille uuden hieman suuremman, joka toimii jatkossa kansallispuiston varauskammina. Kammi jäi viimeistelyä vaille, mutta tarkoitus on tehdä työ loppuun vielä tänä syksynä.

Talkoolaiset tekivät töitä ahkerasti, mutta kammityömaan etenemistä hidasti materiaali- ja aikapula. Kammin sisusta tarvitsee vielä viimeistelyä, ja ulkopuolen turvevuoraus jäi hiukan keskeneräiseksi.

”Kammin saisi kuntoon jo tänä syksynä pienemmälläkin talkooporukalla, jos sellainen vielä löytyisi. Sovimme puistossa ajankohdan ja yritämme saada vielä ennen lumia porukan kasaan ja kammin kokonaan valmiiksi.” kertoo kansallispuiston vapaaehtois- ja talkootöitä koordinoiva Tarja Tuovinen.

Vongoivan kammin jatkotalkoot pidetään 14.9. alkaen ja mukaan otetaan 5 ensin ilmottautunutta. Talkoisiin voi varata 3-5 päivää mahdollisuuksien mukaan. Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoaa ruuat osallistujille ja kulkuapua talkoopaikalle. Mukaan kannattaa varata teltta, mutta kammissakin mahtuu osa jo yöpymään. Ilmottautuminen talkoisiin tapahtuu laittamalla postia osoitteeseen tarja.tuovinen(at)metsa.fi tai soittamalla p. 040 756 9337

Jatkossa talkoista saa lisätietoa mm. ilmoittautumalla vapaaehtoisrekisteriimme osoitteessa www.luontoon.fi/vapaaehtoistoiminta.

Vongoiva avaa ovensa varauskammina heti valmistumisen jälkeen, ja sen hinta tulee olemaan 30 € / vrk. Kammin ovi on jo nyt lukittu, joten vielä sinne ei pääse jokamiesretkeilijä. Petipaikat kammista löytyy jatkossa neljälle henkilölle. Varustukseen tulevat kuulumaan lisäksi patjat, kattila, kahvipannu, kaasuhella, kamina, pöytä sekä penkki.

Tämän hetkisestä tilanteesta löytyy kuvia kansallispuiston facebook-sivulta: www.facebook.com/ukpuisto. Kuvat ovat talkoolaisten hankkimisesta paikalle vastanneen kuopiolaisen Jouni Ohtamaan.

Talkoilemaan Urho Kekkosen kansallispuistoon tulevisuudessa?

Kaikkiaan kammin työmaalla oli talkoolaisia melkein 20. Talkootyöllä on todella suuri merkitys kansallispuistolle: konkreettisen työn ohessa omistajuus kansallispuiston kohteita kohtaan kasvaa ja samalla retkeilijät auttavat puiston palveluverkoston ylläpitämisessä. Yhdessä siis saadaan aikaan enemmän ja sopivia talkookohteita erilaisille retkeilyjärjestöille tai yhteisöille löytyy jatkossakin. Kansallispuistossa toivotaankin hyvissä ajoin yhteydenottoja kiinnostuneilta, jotta leirit ja työmaat pystytään aikatauluttamaan ja puiston oma henkilökunta ehtii valmistella leirejä riittävästi.

Suojelualueilla järjestetään vuosittain jo 75 talkoot. Tietoa kansallispuistojen ja suojelualueiden talkoomahdollisuuksista on pyritty parantamaan muun muassa perustamalla vapaaehtoistyön sivusto osaksi luontoon.fi–verkkopalvelua. Sieltä löytyy myös vapaaehtoisrekisteri, jonne kuka tahansa voi ilmottautua. Näin saat lisätietoa eripuolilla Suomea järjestettävistä talkoista ja vapaaehtoistyön tapahtumista.

Lisätietoja:

Erikoissuunnittelija Tarja Tuovinen, Metsähallitus, Luontopalvelut, p. 040 756 9337, s-posti tarja.tuovinen(at)metsa.fi

Vapaaehtoistyön koordinaattori Eveliina Nygren, Metsähallitus, Luontopalvelut, p. 040 7596057, s-posti eveliina.nygren(at)metsa.fi

Lue lisää:

Liitetiedostot

Metsähallitus on luonnonvara-alan palveluja tuottava valtion liikelaitos, jolla on liiketoimintaa ja julkisia hallintotehtäviä. Toimialueeseemme kuuluvat metsätalous, luonnonsuojelu- ja valtion retkeilyalueiden hoito, retkeilypalvelut, metsästys- ja kalastus valtionmailla, maa-aineksen jalostus ja myynti, kiinteistötoiminta sekä taimi- ja siementuotanto.

Luonnonvarojen kestävä ja ympäristötietoinen käyttö sekä suojelu on ollut Metsähallituksen toimialana jo 150 vuoden ajan. Toimintamme perustana on valtionmaiden tuloksellinen kokonaishallinta, ja asiakkaitamme ovat niin kansalaiset kuin suuryrityksetkin.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs