Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Taiteilija ja taiteenkerääjä Olavi Heino museoklubin vieraana ke 20.4.

Lappeenrannan kaupunki

Taiteilija ja taiteenkerääjä Olavi Heino museoklubin vieraana ke 20.4.

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2016 klo 11:26
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan museoiden museoklubi kokoontuu jälleen!

Lappeenrannan museoiden kaikille avoimessa museoklubissa ke 20.4. klo 17 - 18:30 kotkalainen taiteilija ja taiteenkerääjä Olavi Heino kertoo keräilystään ja taidekokoelmastaan sekä esittelee Lappeenrannan taidemuseossa esillä olevaa näyttelyä.

Olavi Heinon kokoelman laajuus on tällä hetkellä noin 600 teosta, joista suurin osa on maalauksia ja grafiikkaa. Kokoelman teoksia on esillä Lappeenrannan taidemuseossa 6.2. - 22.5.2016.

Lappeenrannan näyttelyssä painottuvat erityisesti Kotka-aiheet ja Kotkan alueen taiteilijoiden teokset.

Olavi Heino on kerännyt taidetta 40 vuotta. Hänen ensimmäinen hankintansa vuonna 1976 oli Eino Kukkosen Kaupunkinäkymä vuodelta 1972. Teos edustaa edelleen hyvin Heinon kokoelman tunnuspiirteitä.

Heinolle erikoisesti taideteoksen tunnelma on edelleen merkittävä valintakriteeri. Kokoelma on karttunut niin taiteilijoiden välisinä teosvaihtoina kuin ostoina huutokaupoista, antiikkiliikkeistä ja kuolinpesistä.

Heinon kokoelman keskeisiä teemoja ovat mm. kotkalaiset taiteilijat, Kotka-aiheet ja merigrafiikka. Heinon kokoelmaan kuuluu tunnettujen kotkalaisten taiteilijoiden kuten Kuutti Lavosen, Juha Metson, Päiviö Pyöttiälän, Heimo Suntion ja Pirkko Valon teoksia. 

 

Museoklubi Lappeenrannan taidemuseossa ke 20.4. klo 17 – 18:30. Vapaa pääsy.

Kotka Ohoy! – teoksia Olavi Heinon taidekokoelmasta -näyttely Lappeenrannan taidemuseossa 6.2.2016 – 22.5.2016.

 

 

Lisätietoja:

 

Mona Taipale

amanuenssi / curator

Lappeenrannan taidemuseo / Lappeenranta Art Museum

 

+ 358 40 563 7618

mona.taipale@lappeenranta.fi

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs