Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Suomen valttikortti kaivosalalla on hyvä teknologiaosaaminen ja malmipotentiaali

Tampereen Messut

Suomen valttikortti kaivosalalla on hyvä teknologiaosaaminen ja malmipotentiaali

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2015 klo 16:08
Julkaisija: Tampereen Messut

TAMPERE ISÄNNÖI KANSAINVÄLISIÄ EUROMINING 2015 -MESSUJA

Suomen suurin kaivosteknologian ammattimessutapahtuma EuroMining järjestetään 20.–21.5.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kansainvälinen tapahtuma kokoaa kaikki merkittävät kaivosteollisuuden toimijat saman katon alle. Näytteilleasettajia on kotimaan lisäksi ilmoittautunut jo yhdeksästä maasta. Toista kertaa järjestettävät messut luovat alan toimijoille foorumin solmia kansainvälisiä kontakteja, esitellä uutuuksia ja keskustella tulevaisuuden ratkaisuista. Vuoden Ympäristöteko 2015 palkitaan messujen avajaispäivänä.

– Suomen kaivosala on osa kansainvälistä toimintakenttää, mikä näkyy vahvasti toukokuisilla EuroMining 2015 -messuilla. Maamme kaivosala toimii aivan samojen lainalaisuuksien vallitessa kuin missä tahansa päin maailmaa, joten alan haasteista ja mahdollisuuksista tulee keskustella niin globaalista kuin Suomen omista näkökulmista käsin. Metallien hinnat ja yleinen investointihalukkuus tai -haluttomuus heijastuvat Suomeen samalla tavalla kuin muuallekin. Oman värinsä tuovat Suomen pitkälliset lupakäytännöt ja moninaiset valitusmahdollisuudet, jotka vaikeuttavat tai jopa saattavat kokonaan eliminoida investointipäätösten syntyä. Toisaalta hyvä perustiedon ja osaamisen taso yhdessä erinomaisen malmipotentiaalin kanssa ovat pysyvä houkutin kaivosalan yrityksille. Hyvällä infrastruktuurilla on myös oma tärkeä merkityksensä, toteaa eläkkeelle siirtynyt Geologian tutkimuskeskus GTK:n pääjohtaja Elias Ekdahl.

Lue Tampereen Messujen TähtiUutiset-verkkolehdestä Geologian tutkimuskeskus GTK:n pääjohtajan tehtävistä eläkkeelle jääneen Elias Ekdahlin haastattelu ”Maamme on maailman huipulla teknologiaosaamisessa.”, www.tahtiuutiset.fi.

EuroMining kiinnostaa Australiaa myöden – verkostoituminen alan toimijoille tärkeää  

– Kaivosteollisuuden markkinatilanne on tänä vuonna haastava, mutta asiakassuhteiden ylläpitäminen ja tulevaisuuden asiakaskontaktit edellyttävät edelleen jatkuvaa esilläoloa. Vaikka uudet kaivoshankkeet ovat jäissä, eivät jo löydetyt esiintymät ole kadonneet. Ennemmin tai myöhemmin markkinatilanteen korjautuessa niiden hyödyntäminen jatkuu täysipainoisesti. Tämä näkyy myös siinä, että EuroMining-messujen ulkomaisten näytteilleasettajien osuus on kasvussa. Suorista näytteilleasettajista 20 % on tällä hetkellä ulkomaisia. Suomen lisäksi alan toimijoita on tulossa Australiasta, Etelä-Afrikasta, Iso-Britanniasta, Itävallasta, Kanadasta, Kiinasta, Ruotsista, Saksasta ja Turkista, kertoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

EuroMining-messut kokoavat saman katon alle kaivos- ja louhintateollisuuden, geologian, rikastus- ja prosessiteollisuuden sekä metallurgian ammattilaiset. Tapahtuma tarjoaa alan toimijoille odotetun foorumin luoda kansainvälisiä kontakteja, esitellä uutuuksia ja keskustella tulevaisuuden ratkaisuista. Messuilla luodaan katsaus koko tuotantoketjun keskeisiin näkymiin. Tampereen Messut Oy toteuttaa toista kertaa järjestettävän tapahtuman yhteistyössä Vuorimiesyhdistys ry:n ja Tekesin Green Mining -ohjelman kanssa.

EuroMining-messujen tuoteryhmät ovat poraus, panostus, kuljetus ja logistiikka, tukeminen, täyttö, kaivosgeologia, maarakentaminen, mittaus, suunnittelu, louhintamenetelmät, kalliomekaniikka, murskaus, veden poisto, viestintäyhteydet, energian saanti ja tehokkuus, kunnossapito, työturvallisuus, rikastus ja prosessi, mineraalien erotus, näytteen otto ja analysointi, varastointi, rekrytointi ja koulutus, ympäristön suojelu, metallin jalostus, Green Mining, prosessointi ja automaatio, elinkaaripalvelut, "Mining contractor" ja ulkoistetut palvelut.

LISÄTIEDOT: www.euromining.fi
Twitter: @TampereenMessut, #EuroMining
Facebook: facebook.com/tampereenmessut

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923,
raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs