Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Suomen Rahapaja ja Tanskan keskuspankki raamisopimukseen kolikkotoimituksista

Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja ja Tanskan keskuspankki raamisopimukseen kolikkotoimituksista

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 15:14
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja -konserni on solminut 4-vuotisen raamisopimuksen Tanskan kolikkojen valmistamisesta ja toimituksista. Suomen Rahapaja on maailman johtava kolikkojen viejä ja euroalueen suurin kolikkojen ja raha-aihioiden valmistaja.

Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson luonnehtii tehtyä kauppaa: ”Kauppa on tärkeä niin kolikkotehtaallemme Vantaalla kuin aihiotehtaallemme Halsbrϋckessa, Saksassa”. Gustafssonin mukaan Tanskan keskuspankki on onnistunut luomaan edistyneen prosessin tarjouskilpailuun, joka kustannustehokkuuden lisäksi varmistaa myös projektien laatu-, turvallisuus- ja yritysvastuunäkökulmia.

Tanskan keskuspankki kommentoi aikaansaatua sopimusta:”Valintamme perustana oli hinnan lisäksi laatu, turvallisuus ja yritysvastuu.”

Suomen Rahapaja -konserni on pohjoismaisena toimijana monien kilpailijoidensa joukossa neutraali. Yhtiön tärkeimpiä kilpailuetuja ovat vastuullinen ja joustava toimintatapa ja kyky vastata kunkin asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Suomen Rahapaja -konsernin liikevaihto muodostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: raha-aihiosta, käyttörahoista ja juhlarahoista. Konsernilla on toimintaa kolmessa eri maassa ja se toimittaa aihioita ja käyttörahoja neljälle eri mantereelle keskuspankkeihin ja rahapajoihin. Juhlarahoja yhtiö tarjoaa jälleenmyyjille sekä lahjoista ja keräilyharrastuksesta innostuneille yksityisasiakkaille verkkokaupassaan. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Kuvassa: toimitusjohtaja Paul Gustafsson, Suomen Rahapaja (vasemmalla), osastopäällikkö Lars Gerrild Sørensen, Tanskan keskuspankki


Lisätietoja:
Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
henna.karjalainen@mint.fi
+358 50 575 9197

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2016 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs