Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Suomen luonnon päivän pääjuhla vietetään Suomen luontokeskus Haltiassa 29.8.

Suomen luontokeskus Haltia

Suomen luonnon päivän pääjuhla vietetään Suomen luontokeskus Haltiassa 29.8.

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2015 klo 13:21
Julkaisija: Suomen luontokeskus Haltia

Valtakunnallista Suomen luonnon päivää vietetään kolmatta kertaa lauantaina 29.8. Suomen luontokeskus Haltiassa Espoon Nuuksiossa on juhlan kunniaksi tarjolla kello 10–15 paljon maksutonta ohjelmaa koko perheelle: retkiä lähiluontoon, elokuvia, teatteria ja ruokaelämyksiä. Juhlapäivä avataan virallisesti lipunnostolla kello 11, ja juhlatervehdyksen lausuu maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Suomen luonnon päivän pääjuhla on osa samana päivänä vietettävän Espoo-päivän ohjelmaa.

Suomen luonnon päivänä Haltiassa nähdään suomalaisen luontoelokuvan arvostetuimpien tekijöiden uutuustöitä. Tilaisuudessa saa ensi-iltansa Petteri Saarion uusi kansallispuistoelokuva The magic of northern nature. Samalla saadaan ennakkomaistiaisia Marko Röhrin odotetusta Järven tarina -elokuvasta ja suureen suosioon nousseen Retkipaikka-sivuston tulevasta televisio-ohjelmasta. Petteri Saario, Marko Röhr sekä Retkipaikka-sivuston perustaja Antti Huttunen kertovat uutuusteoksistaan kansallispuistokummi Saimi Hoyerin haastattelussa. Elokuvaelämysten jälkeen Veikka Gustafsson kertoo, kuinka Mount Everestin huipulle vienyt seikkailijanura alkoi suomalaisessa luonnossa liikkuen.

Loppukesän ja alkusyksyn taitekohta tarjoaa luonnon antimia avosylin, ja kausiherkut ovat vahvasti esillä Haltiassa Suomen luonnon päivänä. Sieni-ihmiset ry valmistaa huippukokki Markus Maulavirran ja villiyrttiguru Sami Tallbergin johdolla sieniherkkuja yleisön edessä avotulella. Parhaat vinkit ja reseptit syksyn sienisaaliin hyödyntämiseksi saa Haltian luokkatiloista, missä Marttaliitto järjestää sienineuvontaa ja askartelua lapsille kierrätysmateriaaleista.

Suomalaista luontoa voi juhlia lähtemällä retkelle Nuuksion järviylängön upeisiin maisemiin. Ilmatieteen laitos järjestää kaksi retkeä läheiselle Nuuksion sääasemalle, minkä lisäksi meteorologi Pauli Jokinen vastaa kaikkiin yleisöä askarruttaviin sääkysymyksiin. Urheilun ystävien kannattaa lähteä Tour de Runin järjestämälle polkujuoksulle tai sauvakävelylle Nuuksion kansallispuistoon. Kulttuuri ja retkeily yhdistyvät Luonto-Liiton toteuttamassa metsäteatterissa, jonka esitys Haltian lähimaastossa sopii yhtä lailla aikuisille kuin lapsille. Hyvä tilaisuus aloittaa luontotaitojen opettelu löytyy esteettömältä Maahisenkierrokselta, missä Muumien retkeilykoulun rastit ovat kierrettävissä omatoimisesti koko päivän ajan.

Myös itse Muumipeikko on lasten iloksi paikalla Haltiassa Suomen luonnon päivänä. Muumipeikko johtaa tasatunnein perheleikkituokioita Haltian tapahtumakentällä, missä Nuuksion luontomatkailuyrittäjät myyvät kahvia, räiskäleitä ja seljankakeittoa. Kentällä voi myös kokeilla djembe-rummutusta tai paksupyöräisellä fatbikella ajamista. Haltian viereisen Pitkäjärven rannasta voi vuokrata kanootteja ja kajakkeja itsenäiseen tai ohjattuun melontaan. Ravintola Haltia on avoinna koko juhlapäivän ajan, ja herkullinen Luonto lautaselle -noutopöytä on katettuna kello 11–16.

Suomen luonnon päivän pääjuhlaan on kätevintä saapua julkisella liikenteellä. Bussi 85 liikennöi säännöllisesti Espoon keskuksesta. Suomen luonnon päivänä Haltiaan kulkee suora bussiyhteys Helsingin keskustasta, joka lähtee Kiasman edestä kello 10. Juhliin voi saapua myös Helsingin polkupyöräilijöiden järjestämän kaikille avoimen pyöräretken mukana. Retki lähtee Helsingistä Maunulan majalta kello 9.30, ja mukaan voi liittyä myös Bembölen kahvituvalla kello 10.30.

Suomen luonnon päivän tarkoituksena on suunnata katseet kauniiseen suomalaiseen luontoon, saada ihmiset liikkeelle ja jakamaan luontokokemuksiaan. Päivän ideana on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Samalla luodaan uutta suomalaista kansanperinnettä: tavoitteena on saada Suomen luonnon päivästä virallinen liputuspäivä. Vuonna 2014 Suomen luonnon päivänä järjestettiin 107 tapahtumaa eri puolilla maata, ja niihin osallistui yli 11 000 henkeä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt pääjuhlan esiintyjille:

Jukka-Pekka Ronkainen, viestintäkoordinaattori, Metsähallituksen luontopalvelut. p. 040 767 1721, jukka-pekka.ronkainen@metsa.fi

Pääjuhlan koko ohjelma aikatauluineen:

www.haltia.com/suomenluonnonpaiva

Lisätietoja Suomen luonnon päivästä:

http://suomenluonnonpaiva.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs