Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » SAMKista tukea sähkötyöturvallisuuteen videoilla

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKista tukea sähkötyöturvallisuuteen videoilla

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2016 klo 08:35
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) on tuotettu kolmen vuoden aikana sähkötyöturvallisuutta tukevia videoita. Videot perustuvat sähkötyöturvallisuusstandardiin SFS 6002. Ne on tuottanut tuntiopettaja Timo Viljanen työryhmän kanssa.

Videoita on tähän mennessä valmistunut yhteensä 21 kpl. Niitä käytetään pääasiassa sähkötyöturvallisuuskoulutuksen tukena sähkötekniikkaa opettavissa ammattikorkeakouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Seitsemässä viimeisimmässä videossa tutustutaan erilaisiin pistorasiatyyppeihin ja niihin sopiviin pistotulppiin, suojaerotusmuuntajan käyttöön kiinteistöissä, joissa on vain maadoitettuja pistorasioita ja joihin tuodaan muuton yhteydessä maadoittamattomia valaisimia.  Videolla opetetaan myös maadoitetun jatkojohdon oikeaoppinen valmistus – jokaisella Suomessa asuvalla henkilöllä on oikeus valmistaa ensisijaisesti omaan käyttöönsä yksivaiheinen maadoitettu jatkojohto. Oikeaoppiseen valmistukseen on olemassa oppaita, mutta käytännön oppi parantaa selvästi henkilöturvallisuutta. Yhdellä videolla opetetaan erilaisia käyttötoimenpiteitä, yhdellä riviliittimen jälkikiristystä, yhdellä varautuneen kompensointikondensaattorin vaarallisuutta ja yhdellä lähityötä ja jännitetyöalueelle joutumista.

Videoita on jo testattu luennoilla.

Videot on valmistettu Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n taloudellisella tuella. Ne on julkaistu Sähkö- ja teleurakoitsijat ry:n sähkö-tieto kortistossa sekä Satakunnan ammattikorkeakoulun julkaisusarjassa. Osa videoista on julkaistu myös tavallisten kuluttajien saataville YouTubessa. 

Katso videoita  >>

Lisätiedot: Timo Viljanen, p. 0500 722 248, timo.viljanen@sahkokunnossapito.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs