Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Purkubitumit uusiokäyttöön – kattohuopa hyötykäyttöön asfalttiteollisuuden uusioraaka-aineena

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Purkubitumit uusiokäyttöön – kattohuopa hyötykäyttöön asfalttiteollisuuden uusioraaka-aineena

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2014 klo 10:49
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Rakennusjätteen kierrätys tehostuu Suomessa

Kujalan jätekeskukseen Lahteen rakennetaan tänä vuonna maan ensimmäinen kattohuovan ja purkubitumin kierrätyslaitos, joka jalostaa ylijäämämateriaalit uusioraaka-aineeksi korvaamaan asfaltin tekemisessä tarvittavaa bitumia.

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy on kartoittanut jo useamman vuoden ajan uusia liiketoimintamahdollisuksia materiaalikierrätykseen. Tämän työn pohjalta Lahteen perustettiin viime vuoden marraskuussa Tanskalaisessa omistuksessa oleva Tarpaper Recycling Finland Oy, joka rakentaa Kujalan jätekeskukseen kierrätyslaitoksen vuoden 2014 aikana.

Yhtiö on jo aloittanut materiaalin vastaanoton Lahdessa ja rakentaa parhaillaan koko Suomen kattavaa keräys- ja noutopalveluverkostoa. Yhtiö palvelee purku-, saneeraus- ja rakennusurakoitsijoita sekä bitumikatteiden valmistajia tarjoamalla heille noutopalvelut erilliskerätylle bitumikatejätteelle suoraan työmailta ja tehtailta.

”Tarjoamme niin kunnallisille kuin yksityisille jätehuoltoyrityksille hyötykäyttökanavan heidän jäteasemiinsa ja vastaanottokeskuksiinsa ohjautuville bitumikatteille ja sitä kautta vaihtoehdon perinteisen kaatopaikkasijoittamisen tai polton sijaan”, tiivistää Tarpaper recycling Finland Oy:n maajohtaja Kati Tuominen

Rakennusjätteiden hyödyntämisessä ollaan Suomessa jo pitkällä, mutta se tapahtuu etupäässä energiana ja kattohuovillekaan ei ole aiemmin löytynyt materiaalihyötykäyttöä. Ladec on tutkinut eri toimialoilla jätteiden ja sivuvirtojen hyödyntämistä. Ladecin asiakkuuspäällikkö Esa Ekholm näkee, että etenkin rakennussektorin sivuvirroissa on edelleen potentiaalia uusille liiketoimintamahdollisuuksille.

”Haemme jatkuvasti asiakkaillemme uusia liiketoimintoja. Ympäristöteknologian alalla kaikkea ei ole vielä tehty. Lainsäädäntö EU:ssa muuttuu ja sitä kautta uusia haasteita tulee. Jätettä syntyy maailmalla joka kolkalla, joten uusille teknologioille on runsaasti markkinoita. Järkevää olisi kuitenkin saada testatuksi ne ensin kotimaassa”, toteaa Ladecin Esa Ekholm.

Jätelainsäädäntö liiketoiminnan ajurina

Jätelainsäädäntö uudistuu Suomessa tulevina vuosina, mikä vaikuttaa myös rakennusjätteiden kierrätykseen ja lisää jätejakeiden uusiokäyttöpaineita. Uudistuksen tavoitteena on, että vähintään 70 painoprosenttia rakennus- ja purkujätteestä (pois lukien maa- tai kallioperästä irrotetut maa- ja kiviainekset) hyödynnetään materiaalina viimeistään 1.1.2020 lähtien. Kattohuovan osalta kaatopaikkasijoittamisesta luovutaan kokonaan jo vuoteen 2016 mennessä.

Lainsäädännön uudistumisen myötä jätehuollossa jätehierarkian noudattamista tullaan tehostamaan tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jätteiden uusiokäyttö menee energiahyödyntämisen ja kierrätyksen edelle. Kattohuovan osalta tähän jätepoliittiseen tavoitteeseen Tarpaper Recycling tuo markkinoille materiaalihyötykäyttökanavan.

”Suomi kiinnosti meitä markkina-alueena, koska täällä ei vielä organisoidusti kierrätetä eikä uusiokäytetä kattohuopaa. Tähän löytyy syy lähinnä materiaalin murskauksesta, joka on osoittautunut teknisesti haasteelliseksi. Yrityksemme taustalla on noin kuuden vuoden pitkäjänteinen tuotekehitystyö murskan kehittämisestä ja nyt siihen on patentoitu oma teknologia. Tanskassa ja Ruotsissa yrityksellä on jo muutamien vuoden ajalta kokemusta liiketoiminnan harjoittamisesta”, toteaa Tuominen.

Uusioraaka-aineen ominaisuudet on tunnettava tarkoin ennen asfaltin tuotantoa muun muassa bitumin määrä ja laatu, sekä tuotteen puhtaus ja loppuraaka-aineen raekoko ovat asioita, jotka tulee olla hyvin hallinnassa ennen hyötykäyttöä.

Tausta tietoa

-Rakennusjätteiden kierrätystavoite 70 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

-Suomessa kattohuopajäte menee tällä hetkellä kaatopaikoille tai osin jalostetaan kierrätyspolttoaineen sekaan

- Kattohuopajäte on kierrätettävissä raaka-aineena lähes 100 prosenttia

- Kattohuovan kierrätys vähentää tuontiraaka-aineen (raakaöljyn) tarvetta ja vähentää tuotteen ja jätteen elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä

- Kattohuopajätteellä voidaan korvata osa bitumista, joka on asfalttimassan suurin kustannustekijä

- Uusiokäytölle on olemassa oleva sopiva teknologia ja kokeiluista saadut tulokset ovat positiivisia

- Kattohuoparouhe soveltuu asfaltin raaka-aineeksi ja sillä on mahdollista saavuttaa kustannushyötyjä, säästää uusiutumattomia luonnonvaroja sekä vähentää polttoon ja kaatopaikalle päätyvää jätettä

Lisätiedot:

Kati Tuominen, + 358 400 494 080, kt@tarpaper.fi

Esa Ekholm, +358 400 414 841, esa.ekholm@ladec.fi

Tarpaper Recycling Finland Oy

Tarpaper Recycling on bitumikatemateriaalien keräys- ja kierrätyspalveluiden ammattilainen. Yritys tarjoaa bitumikatteiden keräys-, kuljetus- ja vastaanottopalvelut avaimet käteen -periaatteella ympäri Suomea. Keräämistä  jätteistä ja sivuvirroista yhtiö valmistaa uusioraaka-ainetta asfalttiteollisuudelle.

 

Lahden Seudun Kehitys LADEC – Kestävän kasvun vauhdittaja

LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita, jotka kattavat yrityksen elinkaaren eri vaiheet. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs