Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » PopUp-kampanja poikii uusia yrittäjiä Hämeenlinnan keskustaan

Linnan Kehitys Oy

PopUp-kampanja poikii uusia yrittäjiä Hämeenlinnan keskustaan

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 13:00
Julkaisija: Linnan Kehitys Oy

Joulukuussa järjestetty PopUp Hämeenlinna -tapahtuman tavoitteena oli elävöittää kaupungin keskustaa ja saada liiketiloihin vuokralle uusia yrittäjiä. Osallistujille tehdyn kyselyn mukaan tavoitteissa onnistuttiin ja tapahtuma poikii nyt myös uutta kauppaa keskustaan.

Yrittäjä Kristiina Hämäläinen kokeili Blumo Oy:n vetovoimaa kävelykatu Reskalla PopUp Hämeenlinnan aikana. Vastaanotto oli niin hyvä, että Hämäläinen aikoo jatkaa yrityksensä toimintaa keskustassa. Hän on vastikään tehnyt vuokrasopimuksen Sibeliuksenkatu 13:ssa sijaitsevasta liiketilasta ja kauppa avataan helmikuun alussa.

– Olen aiemmin kierrellyt työpaikoilla myymässä terveysjalkineita. Ajatuksissa on ollut jo pidempään perustaa oma liike ja sain pop up -kokeilusta varmuutta asiaan. Ilman sitä liike olisi saattanut jäädä perustamatta, hän kertoo.

Blumo Oy myy terveysjalkineita sekä työ että vapaa-ajan käyttöön. Hämäläinen aikoo laajentaa valikoimaa muihinkin hyvinvointiin liittyviin tuotteisiin.

Myös IHANA Storen Satu Tolvanen yllättyi iloisesti PopUpin aikana. Kaupankäyntiä kokeiltiin joulun alla Kauppakeskus Linnassa ja tulos oli rohkaiseva. Koruja, vaatteita, laukkuja ja pientä sisustukseen liittyvää tuotetta myyvä lifestyle-liike aikoo laajentaa toimintaansa Lohjalta Hämeenlinnaan. Sopivat tilat ovat parhaillaan haussa.

– Haluaisimme jatkaa ensin pop up -periaatteella. Kaksi viikkoa kauppaa joulun alla ei anna realistista käsitystä siitä, minkälainen myynti on tavallisesti. Sen verran vilkasta meillä kuitenkin oli, että innostuimme ajatuksesta. Tarkoitus olisi päästä mukaan kevätmyyntiin, jos sopivankokoinen tila löytyy, Tolvanen sanoo.

PopUp-tapahtumaa hän pitää yrittäjälle kultakimpaleen arvoisena kokeiluna ja mahdollisuutena.


Jatkoa seuraa

Tapahtumaan osallistuneille yrityksille tehtiin kysely, jonka tulokset ylittivät Nuorkauppakamarin projektipäällikkö Marko Paasun odotukset. Osallistujien tyytyväisyys tapahtumaan oli 4,3/5 ja yleisarvosanaksi tapahtuma sai 3,75/5. Osallistujat olivat siis kyselyn mukaan erittäin tyytyväisiä hankkeeseen yleisesti ja se vastasi yrittäjien odotuksia erittäin hyvin.

– Lähdimme tekemään tätä ensimmäistä kertaa ja kokeilevalla otteella, joten olemme tuloksiin todella tyytyväisiä. Oli iloinen yllätys suurimmalle osalle yrityksistä, että asiakasmäärät ja myynti vastasivat odotuksia, Paasu sanoo.

PopUp Hämeenlinnaan saadaan Paasun mukaan jatkoa, mutta missä muodossa, se on vielä auki.

– Mietimme sopivia ajankohtia ja toimintamalleja, jotka tukisivat parhaiten tavoitteitamme ja toisivat liiketilojen omistajille vakituisia vuokralaisia. Jatkoa kyllä seuraa, mutta en osaa sanoa vielä milloin ja miten, Paasu sanoo.

– Tulosten perusteella voidaan sanoa, että toimintaa täytyy ehdottomasti jatkaa, vahvistaa Linnan Kehitys Oy:n sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen.

 

PopUp Hämeenlinna

• Hankkeeseen käytettiin alle 5 000 euroa
• Osallistui 24 yritystä
• Kyselyssä tyytyväisyys kokonaisuuteen: tulos 4,3
• 20,8 % osallistujista olisi valmis jatkamaan liiketoimintaa keskustassa
• 5 yritystä valmiita pysyvään toimitilaan (tarjoaisi 15 työpaikkaa), näistä 4 yritystä toimii Hämeenlinnan ulkopuolella

 

Pop-Up Hämeenlinnan järjesti Hämeenlinnan Nuorkauppakamari Ry yhteistyössä Linnan Kehitys Oy:n Luota-hankkeen ja Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen kanssa 20.11.–20.12.2015.


Lisätietoja:
Ari Räsänen, Linnan Kehitys Oy, puh. 040 866 7501 
Marko Paasu, Nuorkauppakamari, puh. 050 571 1614

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistama elinkeinoyhtiö. Tehtävänämme on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua verotuloina sijoittuvien yritysten, tapahtumien ja uusien asukkaiden kautta. Tavoitteenamme on, että Hämeenlinna on kehittyvä, kasvava ja elinvoimainen kaupunki.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs