Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Pirkanmaalta tuplamiehitys Rakentamisen Laatuteko 2016 -kilpailun finaalissa

Rakennusteollisuus RT

Pirkanmaalta tuplamiehitys Rakentamisen Laatuteko 2016 -kilpailun finaalissa

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 14:44
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

Viime keväänä käynnistynyt Rakentamisen Laatuteko 2016 -kilpailu on edennyt finaaliin, johon asiantuntijatuomaristo valitsi kahdeksan parasta 44 ehdokkaan joukosta. Pirkanmaalta kärkikahdeksikkoon mahtui kaksi laaturakentajaa, Lempäälän lukion perusparannus- ja laajennustyömaan mittakirvesmies Markus Neejärvi sekä Tampereen Kaupissa sijaitsevan asuntokohteen vastaava mestari Markku Lindholm.

– Rauhallinen, huolellinen, tarkka. Näillä sanoilla Neejärvi kuvailee hyvän mittakirvesmiehen ominaisuuksia ja painottaa myös sujuvien aikataulujen merkitystä.

– Mittoja pitää pystyä saamaan sitä mukaa kun niitä odotetaan, jotta työ sujuu ilman katkoja. Kiireen kuitenkin pyrin jättämään pois, koska mieluummin teen työn kerran kunnolla kuin kahteen kertaan, sanoo Lujatalolla työskentelevä Neejärvi.

Myös tuomaristo arvostaa Neejärven ”kerralla kuntoon” -asennetta.

– Mittamiehen rooli rakennustyömaalla on tärkeä, koska hän luo edellytyksiä virheettömälle toteutukselle. Neejärvi tunnetaan tarkkana ammattilaisena, jonka mitat ovat justiinsa kohdallaan ja jonka jäljiltä muiden työntekijöiden on helppo tehdä omat osuutensa, toteaa kilpailun tuomaristossa mukana oleva Jukka Pekkanen, Rakennusteollisuus RT:llä rakentamisen kehittämisestä vastaava johtaja.

YIT:llä työskentelevä Markku Lindholm painottaa omassa työssään luottamuksellista ja avointa asiakassuhdetta.

– Otan yhteyttä asunnon ostajaan viimeistään kahden viikon sisällä kaupoista ja kutsun tulevat asukkaat tutustumaan työmaahan ja talon rakentajiin. Näin asukas näkee heti, että meillä on homma hanskassa, Lindholm kertoo.

Lindholmin asiakaslähtöinen asenne on tehnyt vaikutuksen myös tuomaristoon.

– Lindholm on edelläkävijä asunnon ostajien työmaavierailukäytännön luomisessa. Hyvä ja avoin yhteistyö tulevien asukkaiden kanssa jo rakentamisvaiheessa on tärkeä osa kokonaislaatua ja edesauttaa asukkaiden tarpeiden huomioimista, Jukka Pekkanen summaa.

Tuomariston mukaan myös muita Laatuteko-kilpailun finaaliin yltäneitä yhdistää hyvä kokonaisuuden hallinta, kaikkien osapuolten huomioiminen ja ammattiylpeys. Finalisteja valitessaan tuomaristo korosti erityisesti myös periksiantamatonta asennetta laadun tekemistä kohtaan.

Laatuteko-kilpailu on suunnattu rakennusalan työntekijöille, työryhmille ja työnjohtajille. Asiantuntijaraadin nimeämästä finalistikahdeksikosta voittajan valitsee maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Voittaja julkistetaan 13.10. FinnBuild-messujen yhteydessä.

 

Lisätietoja:


Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluu kaikkiaan viisi toimialaa: Talonrakennusteollisuus, Rakennustuoteteollisuus, Infra, Pinta ja LVI-tekninen urakointi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs