Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Pienten hirvieläinten metsästyksen tulos riistakeskus Satakunnan toimialueella

Suomen riistakeskus - Satakunta

Pienten hirvieläinten metsästyksen tulos riistakeskus Satakunnan toimialueella

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2016 klo 11:06
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Satakunta

Pyyntiluvanvaraisten pienten hirvieläinten, valkohäntäpeuran ja kuusipeuran, sekä metsäkauriin metsästyskausi päättyi tammikuun lopussa.

Valkohäntäpeuran ja metsäkauriin osalta ennätyssuuri saalismäärä

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueella kaadettiin päättyneellä metsästyskaudella 5213 valkohäntäpeuraa, saalismäärän kasvaessa edellisestä vuodesta noin 7 %. Toteutunut saalismäärä edustaa tähän astista ennätystä, 5000 kaadetun eläimen raja on aikaisemmin rikkoutunut vain kerran. Saaliista 59 % oli vasoja, ja aikuisista saalispeuroista oli uroksia 60 %.

Ennätyssuuri saalismäärä kertoo osaltaan peurakannan vahvistumisesta. Metsästäjien arvion mukaan lisääntyneestä metsästyksestä huolimatta myös talvehtimaan jäänyt valkohäntäpeurakanta kasvoi aikaisemmasta. Tiheimmät valkohäntäpeurakannat tavataan toimialueen peltovaltaisissa eteläosissa, mutta kannan arvioidaan viime vuosina vahvistuneen myös muissa osissa toimialuetta. Viime vuosien leudot talvet ovat osaltaan edesauttaneet kannan vahvistumista.

Myös metsäkauriita kaadettiin päättyneellä kaudella ennätyksellisen paljon, reilu 600 yksilöä. Saalismäärä on viime vuosina kasvanut noin 10 % vuosittain. Varsinkin metsäkauris on hyötynyt viime vuosien leudoista talvista, ja myös sen kantojen arvioidaan vahvistuneen. Metsäkauriin metsästykseen ei nykyisellään vaadita pyyntilupaa, mutta saadusta saaliista on ilmoitettava Suomen riistakeskukselle.  

Kuusipeuroja kaadettiin 13 yksilöä.

Satakunnan kuusipeurapopulaatiosta kaadettiin päättyneellä metsästyskaudella 6 aikuista eläintä ja 7 vasaa. Kuusipeuroja esiintyy Satakunnassa varsin suppealla alueella lähinnä Merikarvialla, jonne lajia on aikoinaan istutettu.  

 

Lisätietoja:

Riistapäällikkö Antti Impola, antti.impola@riista.fi, p. 029 431 2321

Riistasuunnittelija Reima Laaja, reima.laaja@riista.fi, p. 029 431 2322

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Suomen riistakeskus Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunta sekä Kihniön, Parkanon, Ikaalisten, Hämeenkyrön, Sastamalan, Punkalaitumen ja entisen Viljakkalan kunnan alueet Pirkanmaalta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs