Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Pääsiäisen nostalgiset herkut

Lottamuseo

Pääsiäisen nostalgiset herkut

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 14:15
Julkaisija: Lottamuseo

Aivan yleistä on meillä Suomessa mämmin tarjoaminen pääsiäisjälkiruokana. Vaihteeksi se onkin erinomaisen hyvää varsinkin, jos se on hyvin imellytettyä ja maustettua, sekä kyllin kypsää ja jos sen kanssa raaskii tarjota hyvää paksua kermaa. Tämä tapa ei kuitenkaan estä pääsiäisenä tarjoamasta muitakin jälkiruokia ja jos vielä pidetään huoli siitä, että nekin ulkonäkönsä puolesta jollain tavalla muistuttavat pääsiäisestä, niin ne ovat sitä hauskempia.

Tähteeksi jääneen riisipuuron voi käyttää hyvin monipuolisesti, koska se niin hyvästi sopii yhdistettäväksi muihin ruoka-aineisiin. Sekoittamalla siihen kalaa, lihaa, vihanneksia, juurikasveja tai hedelmiä saamme loputtomiin erilaisia vanukkaita ja palleroita. Parhaimmillaan riisipuuron tähteet ovat kuitenkin jälkiruuissa.

Uunipuuro

Vuoka voidellaan kylmällä voilla ja pohjalle pannaan kerros puuroa, sokeria ja kanelia ripotellaan päälle; sinne tänne pannaan voikokkareita. Nyt pannaan taas kerros puuroa, ja näin jatketaan, kunnes vuoka on täysi. Päällimmäiseksi ripotellaan sokeria ja kanelia. Paistetaan uunissa.

Jälkiruoka riisipuurosta

Kylmä puuro pannaan lasimaljaan kerroksittain vadelmahillon kera. Puuro peitetään vatkatulla kermalla, joka koristellaan hillolla.

Pääsiäisen paras sitruunaleivos

Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 dl riisi/mannapuuroa

1 tl leivinjauhetta

Pohja tehdään uunipellille. Paistetaan 200 asteessa noin 15 min. kullan ruskeaksi.

Täyte 1 vaniljakiisseli:

4-5 keltuaista

2 rkl sokeria

2 dl kermaa

1 vaniljatanko / siemenet

Vispilöi keltuaiset ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa, lisää kerma samalla lämmittäen ja hämmentäen seosta kunnes seos alkaa kiehua ja sakeutua. Lisää vanilja joukkoon ja anna jäähtyä.

Täyte 2:

5 dl kuohu/vispikermaa vaahdotetaan ja lisätään joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu.

Täyte 3:

1 dl appelsiinimarmeladia

Leivoksen kokoaminen:

Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi. Lisää kiisseli puolikkaalle pohjalle ja tasoita. Laita kiisselin päälle osa sitruunakermavaahdosta. Nosta pohjan toinen puolikas päälle ja painele kevyesti, jotta asettuu paikoilleen. Päällystä lopulla sitruunakermavaahdolla ja lisää appelsiinimarmeladi viimeiseksi pinnaksi. Koristele appelsiinin lohkoilla.

Pääsiäisen parhaan sitruunaleivoksen resepti on kehitelty Lottakanttiinin koekeittiössä isoäidin reseptikirjan innoittamana.

Lisää nostalgista reseptiikkaa, kauneutta, terveyttä, muotia ja 1920-1940-lukujen lifestyle-ilmiöitä Nostalgiset Naiset -blogissa www.nostalgisetnaiset.fi Lottamuseo juhlii tänä vuonna 20. toimintavuottaan. Nostalgiset Naiset on Lottamuseon juhlavuoden blogi, joka on tuotettu yhteistyössä Laurean ammattikorkeakoulun estenomiopiskelijoiden ja Keudan ammattioppilaitoksen kanssa. Tervetuloa viihtymään kanssamme!

Tekstilähde: Kotiliesi 1937

Liitetiedostot

Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme historiaa. Museota ylläpitää Lotta Svärd Säätiö. Lottamuseo avattiin yleisölle vuonna 1996.

Lisätietoja:
 
Käyntiosoite:
Rantatie 39, Syväranta
04310 Tuusula
Museo p. 09 274 1077
sähköposti: info@lottamuseo.fi

www.lottamuseo.fi

www.facebook.com/lottamuseo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs