Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Pääministeri Sipilä avasi ammattitaidon SM-kilpailut Seinäjoella

Taitaja2016

Pääministeri Sipilä avasi ammattitaidon SM-kilpailut Seinäjoella

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2016 klo 21:45
Julkaisija: Taitaja2016

Superkesä Seinäjoella pyörähti näyttävästi käyntiin, kun Taitaja2016-tapahtuma avattiin. Ammattitaidon SM-kilpailujen, Taitaja2016-tapahtuman suojelija, pääministeri Juha Sipilä avasi kilpailut avajaisjuhlassa Seinäjoen uimahalli-urheilutalon ääriään myöten täyttyneessä salissa.

Sipilän johtama hallitus on ollut kovankin kritiikin kohteena juuri koulutusleikkausten vuoksi. Nuorille ammattiin opiskeleville suunnatussa puheessaan Sipilä kuitenkin suitsutti suomalaisen koulutusjärjestelmän erinomaisuutta ja laatua myös kansainvälisesti.
 
- Nämä ammattitaidon kilpailut ja täällä nähtävät osaavat ja työhön innokkaasti tarttuvat nuoret ovat meille päättäjille ilo. Tämä antaa uskoa tulevaan, ja sitä todella tarvitaan, Sipilä lausui.
 
Puheessaan Sipilä korosti kätten taitojen merkitystä. Hän kertoili myös omista kädentaitokokeiluistaan, niin onnistuneista kuin epäonnistuneistakin. Sipilä on rakentanut taloja, häkäponttöauton ja sähkökäyttöiset kottikärryt, mutta myös kieroon menevät farkut, jotka päätyivät ”kotihousuiksi”.
 
Pääministeri muistutti ammattitaidon ja käden taitojen kilpailun kynnyksellä myös teorian merkityksestä. Hän sanoi näitä molempia tarvittavan, vaikka suurin osa innovaatioista syntyykin nimenomaan käytännön työssä. Ei laboratorioissa tai tutkimuslaitoksissa.
 
Päättäjien vaikutusvalta uusien innovaatioiden syntyyn on Sipilän mukaan esimerkiksi se, että uudistuksille annetaan mahdollisuus muun muassa lupaviidakkoon puuttumalla. Innovaatioita tarvitaan, ja niiden kehittelyyn Sipilä sanoo koulutetuilla suomalaisnuorilla olevan kaikki eväät, kiitos laadukkaan koulutuksemme.
 
Ammatillista koulutusta Sipilä kiitteli myös joustavaksi. Ammattitaito on mahdollista hankkia työn ohella ja tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa.
 
- Taitajassakin on yli neljä sataa yritystä mukana. Kilpailijoilla on käytössään uusimmat ja parhaimmat koneet ja muu tekniikka. Tämä on yhteistyötä parhaimmillaan, tällaista tarvitaan.
 
Sipilä totesi, että nuoret varmasti miettivät opiskeluissaan myös tulevaisuutta ja työllistymistä. Pääministerin mukaan taetta siitä, että jokin ala työllistäisi jatkossa varmasti, ei voi antaa. Itseään jatkuvasti kehittävät, eteenpäin tähyävällä elämänasenteella varustetut, koulutetut ammattilaiset kuitenkin pärjäävät aina. Tekijöitä tarvitaan, ja parhaat osaajat nousevat esiin Seinäjoella.

Kuvat poimittavissa Skills Finlandin kuvapankista http://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/Taitaja2016+Seinäjoki/Yleiskuvia/Avajaiset/

Lisätietoja: Taitaja2016-kilpailujohtaja Liisa Lähdesmäki, p. 040 830 2245

Ammattitaidon SM-kisojen, Taitaja-tapahtuman, kilpailijat ovat ammattiin opiskelevia alle 20-vuotiaita tai kilpailuvuonna 20 vuotta täyttäviä.

Taitaja2016-tapahtuman Seinäjoella 10.–12.5.2016 järjestää Skills Finlandin kumppanina Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu. Taitaja2016 on avoin yleisötapahtuma, johon odotetaan 40 000 kävijää.

Ammattitaidon SM-kilpailut käydään 43 lajissa Seinäjoki Areenassa ja muilla suorituspaikoilla sen välittömässä läheisyydessä. Noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista oikeaa työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Tapahtumassa nähdään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun 9-luokkalaisille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs